Ege Temiz ve hesaplı

Temiz ve hesaplı

12.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kuracağı güneş enerji santraliyle 2 milyon 200 bin liralık tasarruf sağlayacak 628 bin kilogram karbon salımını engelleyecek

Temiz ve hesaplı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yücel Yılmaz’ın liderliğinde; temiz ve yenilenebilir enerji konusunda önemli adımlar atmaya, örnek projeler uygulamaya devam ediyor. Büyükşehir, Karesi ilçesindeki Karizma Pazaryeri’nin ardından şimdi de kendi hizmet binalarına güneş enerji santrali kurmak için çalışma başlattı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Bigadiç Yolu üzerinde bulunan Çayırhisar Yerleşkesi’ne, çatı üzeri güneş enerji santrali kuracak. Bununla ilgili 17 Mayıs’ta ihaleye çıkacak olan Büyükşehir, yıllık 1 milyon 200 bin kWh üretimiyle ortalama 800 hanenin elektrik tüketimine eşdeğer elektrik üretecek. Yılda 27 bin 900 ağacın dikimine eşdeğer 628 bin kilogram karbon salımını engelleyecek olan 900 kW kapasiteli Güneş Enerji Santrali tamamlandığında, belediye kendi ihtiyacı olan enerjiyi üretmenin yanı sıra ek gelir de sağlayacak. 7 bin metrekarelik çatı alanına kurulacak olan Güneş Enerjisi Santrali’nde, yıllık 2 milyon 200 bin liralık enerji üretilerek tasarruf sağlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Balıkesir Yerel İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında sürdürülebilir ve karbonsuz, örnek bir şehir inşa etme amacıyla projeler ürettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “2030 yılına kadar yüzde 21 azaltım, 2050’de ise ‘sıfır karbon’ hedefimize ulaşacağız” dedi.