Ege Temizlik kamyonları kokudan kurtuluyor

Temizlik kamyonları kokudan kurtuluyor

29.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde bayram hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

Temizlik kamyonları kokudan kurtuluyor

Göreve giden çöp kamyonları tepeden tırnağa deterjanlı sular ile yıkanıyor, kokular sıkılıyor, araçların içi ve dışı elden geçiriliyor, son denetimler yapıldıktan sonra tertemiz olarak göreve uğurlanıyor. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, çöp kamyonlarının kötü kokular yaydığı konusunda vatandaşlardan zaman zaman şikayetler aldıklarını hatırlattı. Başkan Tartan, “Havaların ısınması ve aşırı nem, doğal olarak çöplerin kısa sürede kokmalarına neden oluyor. Bunun önüne geçmek için temizlik işini sıkı tutuyoruz. Kamyonları yıkıyoruz, temizliyoruz ve mis gibi kokular arasında çöp toplamaya gönderiyoruz. Bundan böyle kokudan yakınma gelmeyecek” dedi.

Kürüm’den çocuklara LUNAPARK SÜRPRİZİ

Karabağlar Belediyesi’nin açtığı gitar, tiyatro, resim, satranç ve origami kağıt katlama sanatı kurslarına katılan çocuklar, lunaparkta buluştu. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, dar gelirli ailelerin çocuklarına için de bayram sürprizi yaptı ve bin çocuğa ücretsiz lunapark bileti dağıttı. Sosyal İşler Müdürlüğü, kurslara katılan 100’ün üzerinde çocuk, Eserkent’teki lunaparkta gönüllerince eğlendi. 8-15 yaş grubundaki çocuklar, dönme dolap, gondol, çarpışan otomobillere binerek, eğlencenin tadını çıkardı. Başkan Kürüm, ilçede yaşayan dar gelirli çocuklarına da bayram sürprizi yaparak, bin adet daha ücretsiz lunapark bileti armağan etti. Çocukların, bayram süresince lunaparktaki tüm oyuncaklara, istedikleri kadar binebilecekleri, bayramı doyasıya yaşayacakları belirtildi.

Haberin Devamı

Çocuk parklarında güvenlik zeminleri
Konak Belediyesi çocuk oyun alanlarında güvenliği birinci planda tutuyor. Çocuk oyun alanlarında kaymaya karşı dirençli, estetik ve betona göre çok daha yumuşak olan kauçuk zeminler döşeniyor. Çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda oyun oynamaları sağlamak amacıyla program dahilinde tüm oyun alanlarına kauçuk zemin döşeneceğini ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, çevreye zarar vermeyen kauçuk kaplamaları tercih ettiklerini dile getirdi. Çocukların güvenli alanlarda oyun oynayacaklarını vurgulayan Başkan Tartan, “Daha önceleri parklarda yer alan oyun alanlarında zeminler kumdan ya da betondan oluşuyordu. Çocuklarımızın güvenliği için yenileme yaptığımız her oyun alanında kauçuk zeminler yaptık” dedi.



İzmir’den Tire’ye foto safari turu
Tire tarihi envanterinin web ortamına aktarılması çalışmalarıyla ilçeyi UNESCO’nun, Dünya Tarih ve Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne, hem tarihi eserler bakımından hem de geleneksel el sanatları açısından aday yapmayı hedefleyen İzmir Üniversitesi ve Tire Kültür, Sanat, Çevre ve Turizm Derneği, İzmir Fotoğrafçılar Derneği ile birlikte düzenlediği “İpek Yolu Üzerinde Tire” isimli fotoğraf yarışması için hazırlıklara başladı. Düzenlenen foto-safari ile fotoğraf tutkunları ve yarışmaya katılmak isteyenler için kaynak oluşturacak ve Tire tarihi tanıtılmış olacak. 10 Eylül’de yapılacak gezi ve son katılım tarihi 26 Eylül olan yarışmayla ilgili gerekli bilgilere www.izmir.edu.tr ve http://ifod.org/ adresinden ulaşmak mümkün.
İZMİR DHA