Ege Terra Madre’ye dijital tanıtım

Terra Madre’ye dijital tanıtım

15.12.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

.

Terra Madre’ye dijital tanıtım

Dünyanın en büyük gıda hareketi Slow Food önderliğinde iki yılda bir İtalya’nın Torino kentinde gerçekleşen, 2022 yılında ise “Terra Madre Anadolu” ismiyle İzmir’de düzenlenecek dev etkinlik, Türkiye’nin ilk sanal fuar platformu olan “Digital İzmir Fair” kapsamında tanıtıldı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İZFAŞ tarafından kurulan Türkiye’nin ilk yerli sanal fuar platformu, Olivtech ile görücüye çıktı. Üç gün süren sanal fuar kapsamında kurulan Terra Madre Anadolu standında tanıtılan yerel ürünler de uluslararası pazara açılma olanağı elde etti.

İzmir çıtayı yükseltiyor

Slow Food Teos Temsilcisi ve “Terra Madre Anadolu” ekibinde yer alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarım Danışmanı Şevket Meriç, “Dijitalleşen kesim, yerel üreticilerin yeni hedef kitlesi. Çünkü alıcı kitle, dijitalleşen dünyada sürekli hareket ediyor. Fuar sayesinde ilk defa dünya pazarına çıkan üretici ve kooperatifler var. Sınırların kalkmasıyla birlikte kentler ön plana çıkmaya başlayacak ve İzmir bu konudaki pazarlama payını artırarak çıtayı yükseltiyor” dedi.

Haberin Devamı

Web seminerleri

10-12 Aralık günlerinde düzenlen Olivtech ve ekoloji sanal fuarları ise, sektör profesyonellerini gurmeizmir.izfas.com.tr adresinde buluşturdu. Uzmanların yer aldığı web seminerler düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Birimi’nden Ayşegül Karakoyun Seçgin de, Ekopazar İzmir’e sağlanan destekler konusunda bilgi verdi. Büyükşehir’in, organik tarım potansiyelini artırıp tüketiciye uygun fiyatlı ve çeşitli ürün sağlanması konusunda çalıştığını ifade etti.

Yazarlar