Ege Tire kazanıyor

Tire kazanıyor

03.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire’de son 2 yılda İZSU, Fen İşleri, Yapı İşleri, Park ve Bahçeler Dairesi başkanlıkları tarafından yapılan ve tutarı 83 milyon lirayı bulan yatırımları inceledi.

Tire kazanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire’de son 2 yılda İZSU, Fen İşleri, Yapı İşleri, Park ve Bahçeler Dairesi başkanlıkları tarafından yapılan ve tutarı 83 milyon lirayı bulan yatırımları inceledi. Boynuyoğun Hali’ni ziyaret eden Soyer, bünyesinde soğuk hava deposu, kantar ve ürün boylama ünitesinin yer aldığı ürün alım merkezini de inceledi. Yine Büyükşehir’in kestane kanseriyle mücadeleye yönelik havzada yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Soyer, tesiste düzenlenen malzeme dağıtım törenine katıldı. Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Tire ilçelerinden toplam 2 bin 112 kestane üreticisine göztaşı, ardıç katranı, koruyucu gözlük ve dezenfeksiyon malzemesinden oluşan mücadele seti dağıtıldı.
Çobanköy kahvehanesinde köylülerle sohbet eden Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir tarafından 295 bin lira maliyetle restore edilen camiyi inceledi. Cami imamı, Soyer’e, “Allah sizden razı olsun. Camimiz çok güzel oldu” sözleriyle teşekkür etti.
‘Atıksu’ müjdesi
Başkan Soyer, yıl sonunda devreye alınması planlanan Tire İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nde de incelemelerde bulundu. Tesisten çıkan atıksuların tarımsal sulamada kullanılması amacıyla günlük 7 bin 500 metreküp kapasiteli geri kazanım ünitesinin de kurulacağı alanda İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan’dan bilgi aldı. CHP ve İYİ Parti ilçe başkanlarını da ziyaret eden Soyer, Kurtuluş Mahallesi’nde Masal Evi ve Meslek Fabrikası Kurs Merkezi’nin açılışını yaptı. Buradaki çocuklara oyuncak veren Başkan Soyer ile eşi Neptün Soyer, kursiyerlerle de bir araya geldi. Soyer, esnafa da moral verdi.