Ege ‘Tire’n kaçınca CHP teşkilatında hesaplaşma başladı

‘Tire’n kaçınca CHP teşkilatında hesaplaşma başladı

03.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de 30 ilçenin 30’unu da kazanmayı hedefleyen CHP, Tire’yi son anda DP’ye kaptırdı.

‘Tire’n kaçınca CHP teşkilatında  hesaplaşma başladı

CHP’den aday adayı olup, sonra DP’ye geçen Tayfur Çiçek, 10 bin 803 oyla başkan seçilirken, CHP’li eski bakan Halil Çulhaoğlu, 8 bin 793 oyda kaldı. Çulhaoğlu, önce kendi partisinden aday adayı olan, sonra da DP’den yarışa giren Çiçek’in, CHP tabanından da oy alabilmek için bu stratejiyi izlediğini öne sürdü.

‘Laiklik karın doyurmaz’
Aslında aday olmak istemediğini, verilen görevi yerine getirdiğini söyleyen Halil Çulhaoğlu, “Başlangıçta Tayfur Çiçek’e destek verdim. Bana, (Laiklik karın doyurmaz. CHP’nin adını söylemeden propaganda yapalım) diyordu. CHP’den aday adayı olup DP’ye geçmesi, CHP tabanından da oy alabilmek için kurduğu bir strateji” dedi.
Çiçek ise Çulhaoğlu’nun iddialarını yalanlayarak, Çulhaoğlu ve ona destek veren ilçe yönetiminin kendisini partiden kaçırttıklarını savundu, şöyle konuştu: “İddialarının hepsi senaryo. Beni çok zorladılar. Şu anda DP camiasında çok huzurluyum. Onları da kendi iç sorunlarıyla baş başa bırakıyorum.” 

Eski başkandan iddialar
Tayfur Çiçek’e destek veren ve görevden alınan eski CHP Tire İlçe Başkanı Hüseyin Yıldırım da şunları anlattı: “Çiçek’i partiye eski il başkanı, şu anda İzmir milletvekili olan Selçuk Ayhan ve ben getirdim. Ancak Ayhan’dan sonra gelen İl Başkanı Kemal Karataş, 2007 seçimlerinde Tire’de partinin oyunu yüzde 64 artırmamıza rağmen seçim başarısızlığını gerekçe göstererek bizi görevden aldı. Yeni yönetim Çiçek’e destek vermedi. Karataş, 9 Eylül 2007’de Anıtkabir’e gönderilen otobüslerden birinin bin 500 TL’lik faturası olmadığı gerekçesiyle bizi mahkemeye verdi. Otobüsü Çiçek kiralamıştı, parası da Ayhan tarafından ödenmişti. Şoför, kendi hatasından kaynaklanan faturayı sonradan göstermesine rağmen hakkımızda açılan kamu davası sürüyor. Çiçek bu olaya çok buzuldu ve 700 kişiyle birlikte partiden ayrıldı. Seçime bağımsız girecekti. Meclis üyesi olmayacağı için vazgeçti ve DP’den gelen teklifi kabul etti. CHP’de kalsaydı yüzde 50 oy alırdık. Tire’de seçimi CHP değil, Çulhaoğlu ve onu getirenler kaybetti.”