Ege TOBB müjdeleri

TOBB müjdeleri

08.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TOBB, Torbalı Ticaret Odası üyelerini arabuluculuk, dijital ehliyet ve sayısal takograf hizmetleriyle buluşturuyor. Ayrıca ilçeye bir de okul yaptıracak

TOBB müjdeleri

Önceki gün Ankara’da yapılan Oda ve Borsa Başkanları İstişare Toplantısı’na katılan Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de bir araya geldi. Torbalı için büyük önem arz eden hizmetlerin hızlı bir şekilde sağlanması için uzun süredir talepte bulunduklarını belirten Olgun, TOBB görüşmesinden dört müjdeyle döndüğünü açıkladı. Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Olgun, şöyle konuştu:
İzmir zirvesi toplanacak
“İlçemize TOBB bir okul yapacak. Bu okulun meslek lisesi olması için Valilik ve Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde çalışma yapacağız. Ticari ve ekonomi yaşamı ile ilgili uyuşmazlıklar artık mahkemeye intikal etmeden arabulucu avukatlar vasıtası ile Torbalı Ticaret Odası’nda açılacak olan TOBB Uyuşmazlık ve Arabuluculuk Merkezi ile çözülecek. İzmir Ticaret Odası’ndan temin edilen Dijital Ehliyet Ve Sayısal Takograf artık Torbalı Ticaret Odası tarafından verilebilecek. Hisarcıklıoğlu, odamız tarafından yapılan Ticaret Kongre Merkezi’nin açılışa katılıp aynı gün İzmir’in ekonomi toplantısını Torbalı’da yapacak. Bu da ‘İzmir Ekonomisinin Nabzı Torbalıda Atacak!’ iddiamızın içini tam manası ile dolduracak”
Çözüm üretiyoruz
TOBB Uyuşmazlık ve Arabuluculuk Merkezi ve ‘Dijital Ehliyet’in TTO tarafından verilmesinin önemine vurgu yapan Olgun, “Odanın işlevini artırmayı hedefliyoruz. ‘Odalar ne işe yarar?’ algısı yok olsun diye çalışıyoruz. Daha önce mesleki yeterlilik belgesi vermeye başladık. KOSGEB Müdürlüğü bünyemizde kuruldu. İŞKUR Hizmet Noktası da odamızda faaliyet veriyor. Odanın resmi evrakları da artık odaya gelinmeden dijital ortamdan alınabiliyor” dedi.