Ege Tohumdan üretime çiftçinin yanındayız

Tohumdan üretime çiftçinin yanındayız

18.12.2019 - 00:10 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesiyle tohumdan hasada, üretimden pazarlamaya kadar üreticinin yanında olmayı sürdürüyor

Tohumdan üretime çiftçinin yanındayız

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere tohumdan hasada tüm üretim sürecinde destek olmak için başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi, yüzleri güldürüyor. Proje kapsamında Muğla 5 bölgeye ayrılırken pilot bölge olarak Menteşe, Kavaklıdere, Ula ve Yatağan ilçelerinin yer aldığı 1. bölge seçildi. Birinci bölgede gelen talepler doğrultusunda 200 üreticinin arazisine gidilerek ürünlerin yetiştirilmesi ile ilgili gerekli bilgiler verildi. Ziyaret edilen arazilerden toprak numuneleri alınıp, Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı’nda analiz edilecek. Çıkan sonuca göre, bir yıllık ilaçlama ve gübreleme reçeteleri oluşturulacak.

Haberin Devamı

Analiz ediliyor

Tarımsal üretimin artırılmasının, üreticinin desteklenmesinin sadece Muğla için değil tüm ülke için önem arz ettiğini belirten Büyükşehir Başkanı Osman Gürün, “Laboratuvarımızda araziyi analiz ederek orada hangi tür üründen dönüm başına en çok gelir elde edilir ve hangi katma değeri yüksek ürün burada yetişebilir bunu tespit ediyoruz. Ziraat mühendislerimiz toprakta eksik olan mineralleri belirleyerek üreticimizi bilgilendiriyor. Daha sonra sağladığımız tohum desteklemeleriyle ekim yapılıyor. Toprağın hazırlanmasından ürünün pazarlanmasına kadar üreticilerimize destek olmayı sürdürüyoruz. Üreticimizi tekrar milletin efendisi yapmak için hizmet ve projeler üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.