Ege Tohumu sahiplendiler

Tohumu sahiplendiler

28.04.2022 - 00:06 | Son Güncellenme:

Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Belediye bünyesinde kurulan sera içerisinde çeşitli bitkilerin yetişmesini sağlıyor.

Tohumu sahiplendiler

Park ve refüj düzenlemesinde kullanılan çiçeklerin yanı sıra, domates ve biber gibi yenilebilir bitkiler de ata tohumu kullanılarak toprakla buluşturuluyor. Ata tohumunun yaygınlaşması ve süreklilik kazanması için çıktıkları yolda önemli mesafeler aldıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Seramızda emek emek dikimini gerçekleştirip uygun koşullarda yetişmelerini sağladığımız çiçeklerimizi daha şehrimizin sokaklarıyla buluşturacağız, âşıklar şehrini rengârenk çiçeklerle donatacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kadınlarla el ele

Selçuk’ta, Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde Atalık Tohum ve Fide Üretim Eğitimi düzenlendi. Karaot Tohum Derneği Kurucu Üyesi Feray Karapınar tarafından verilen eğitime üreticiler katıldı. Karapınar, “Görüşülen ve tohum aldığımız çiftçilerin neredeyse yüzde 95’i kadın olduğu için biz tohumlara atalık değil, analık tohum diyoruz. 1.600’e yakın tohum çeşidimiz var” dedi.

‘Yarına bırakacağız’

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ata tohumlarından üretilen 3 milyon fidenin dağıtımını sürdürüyor. Efeler’de yurttaşlara Koçarlı pembe domatesi, Aydın tatlıbiberi, Aydınkarası patlıcanı, salatalık, acur ve ayşekadın fasulyesi fidesi dağıtıldı. Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, ata tohumlarını geleceğe bırakmak için çalıştıklarını vurguladı.