Ege TOKİ, Bayraklı’da zemini güçlendiriyor

TOKİ, Bayraklı’da zemini güçlendiriyor

30.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

30 Ekim’deki felakette büyük yıkıma uğrayan Bayraklı’da, hem merkezde hem de rezerv alanında depreme dayanıklı konutların inşaatları sürüyor. Teslimatlar yılın son çeyreğinde başlayacak

TOKİ, Bayraklı’da zemini güçlendiriyor

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İzmir’de yıkıma neden olan depremin ardından rezerv alanda ve yapımı devam eden inşaatlarda inceleme yaptı. Proje şantiyelerini tek tek gezen Bulut’a, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal da eşlik etti.
Bayraklı’da zeminin taşıma gücünün çok zayıf olduğunu belirten Bulut, inşaatların yapımı için hem fore kazık kullandıklarını hem de zemin emniyet gerilmesini güçlendirecek tedbirleri aldıklarını açıkladı. Deprem bölgesinde hızla konutların yükseldiğini ifade eden Bulut, şöyle konuştu:
“Rezerv konut alanının zemin yapısı açısından çok uygun bir yer olduğunu söylemek isterim. Burasının zemin yapısı sert kayadır. Binanın temelini kazabilmek için kazıcı makinelerle bunu yapmak yeterli olmuyor, patlatmayla yapılıyor. Dolayısıyla zemin emniyeti açısından hiçbir problemimiz yok. Alan büyüklüğü açısından da 3 milyon 800 metrelik geniş bir alan. Yüzde 50’nin üzerinde yeşil alan ve sosyal donatı bıraktığımız bir bölge. Bu bölgede toplam 8 bin 100 konut yapılması planlanıyor. İlk etapta bizim yapacağımız konut sayısı 3 bin 500’dür. Bugün itibariyle bin 700’e yakın konutun inşaatı başlamış ve devam ediyor. Eylül-Ekim ayında ilk etapların teslim edilmesi planlanıyor. Yıkımın gerçekleştiği Bayraklı merkezde ise bin 444 konutun inşaatı yükseliyor. Konutlar ağırlıklı olarak 3+1 olmak üzere inşa ediliyor. Merkezdeki konutların teslimlerine ağustos ayında başlanacak. Yıl sonuna kadar da etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız.”