Ege Topraktan bereket

Topraktan bereket

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi’nin tarımsal üretimi geliştirmek ve tüketicilerin sağlıklı gıdaya aracısız ulaşmasını sağlamak amacıyla yaşama geçirdiği Adabahçe’de yaz hazırlıkları başladı

Topraktan  bereket

Kuşadası Belediyesi tarafından ‘Toprağa Sarıl, Üretime Katıl’ sloganıyla hayata geçirilen Adabahçe’de yaz hazırlıklarına başlandı. Kuşadası Belediyesi’ne ait Değirmendere Mahallesi’nde bulunan 21 dönümlük arazinin 10 dönümü üzerinde yaz mevsimi fide ve tohumlarının ekim ve dikim çalışmaları aralıksız devam ediyor. Adabahçe’ye yaz sezonu için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Ata Tohumları’ projesi ile yetiştirerek Kuşadası Belediyesi’ne verdiği 700 domates, 700 salatalık, 700 biber ve 700 patlıcan fidesi dikildi. Fidelerin yabani otlarla temas etmesi, ekinlerin üzerine malçlama yöntemi uygulanarak engellendi. Adabahçe’nin bulunduğu bereketli topraklardan elde edilecek yaz mahsulleri 3 ay içerisinde projenin bir diğer ayağı olan AdaMarket Ekspres aracı ile Kuşadalılara ulaştırılacak. Sağlıklı gıdaya ulaşımın zorlaştığı pandemi döneminde Adabahçe projesinin öneminin arttığına dikkat çeken Başkan Ömer Günel, “Güzel kentimiz Kuşadası’nın bereketli topraklarında tarımsal üretimi arttırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Geçtiğimiz yıl haziran ayında yaşama geçirdiğimiz Adabahçe projesi bu kapsamda yürüttüğümüz en önemli işlerden biri. Adabahçe’den geçtiğimiz yaz ve kış aylarında yaklaşık 5 bin kilogram mahsul elde ettik. Yerli tohum ve fidelerden elde ettiğimiz sağlıklı gıdaları projenin bir diğer ayağı olan AdaMarket Ekspres araçları ile Kuşadalılara ulaştırdık. Ekiplerimiz son olarak Adabahçe’de yaz hazırlıklarına başladı. Aydın Büyükşehir Belediyemizin ‘Ata Tohumları’ projesinden elde ettiği fideler bereketli topraklarımıza dikilmeye başlandı. Bizim en büyük hedeflerimizden biri Kuşadası’nı tarımsal üretimde kendi kendine yeten bir kent haline getirmek” dedi.

Haberin Devamı

Sahipsiz dostlara yaşam umudu

Kuşadası Belediyesi, daha çok hasta ve yaralı can dostun imdadına yetişmek amacıyla ikinci Haybulans aracını hizmete soktu. Kuşadası’nda 2019 yılının Mayıs ayında faaliyete başlayan, Güvercin Masaya yapılan ihbarlar doğrultusunda bugüne kadar 12 bin 719 kedi ile 6 bin 591 köpeği sağlığına kavuşturan Haybulans aracı sayısının ikiye çıkartılması hayvanseverler tarafından takdirle karşılandı. Merkezde görevli Veteriner Hekim Sami Pat, “Can dostlarımızın yaşam umudu katlanmış oldu” dedi. Hayvanseverlerden Duygu Kaya da, “Hayvan hakları alanında yaptığı çalışmalar ile Türkiye’ye örnek olan bir belediyemiz var. Başkanımız Ömer Günel’e teşekkür ederim” diye konuştu. Bir veteriner hekim ile uzman personelin görev yaptığı ikinci Haybulans aracında serum seti, oksijen tüpü ve ekipmanı ile ilkyardım malzemeleri bulunuyor. 7/24 esasına göre görev yapacak olan tam donanımlı araçta aynı zamanda kafes, köpek taşıma sedyesi, yakalama sopası, kedi filesi ve kedi kafesi de var. Haybulans aracılığıyla ilk müdahalede bulunulan hayvanlar ileri tıbbi müdahale gerektiren durumlarda ise Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile hizmet veren Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülüyor.

Haberin Devamı

Topraktan  bereket

Koronavirüse karşı doğa dostu temizlik

Kuşadası Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı kenti dezenfekte etme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çalışmalarını son olarak Atatürk Bulvarı ve sahil bandında sürdüren ekipler yürüyüş yolları, yeşil alanlar, çocuk parkları ve spor aletlerini çevreye zarar vermeyen temizleme gücü yüksek bitkisel deterjanlarla dezenfekte etti. Ekiplerin doğa dostu temizlik ürünleriyle gerçekleştirdiği çalışmalar, vatandaştan tam not aldı. Salgınla mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Bu hastalık hayatımızdan tam olarak çıkana kadar çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu bir ilandır.