Ege Torbalı sanayisi, çevreyi korumayı görev biliyor

Torbalı sanayisi, çevreyi korumayı görev biliyor

03.08.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Torbalı sanayisi, çevreyi korumayı görev biliyor

Torbalı Ticaret Odası (TTO) çatısı altında bu yıl 1’incisi düzenlenen Torbalı Bölgesi Sürdürülebilir Su Yönetimi Çalıştayı; Torbalı Kaymakamlığı, Torbalı Belediyesi, Torbalı Ticaret Odası, üniversiteler, DSİ, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uzmanları, muhtarlar ve sanayi temsilcilerini bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Sorumluyuz

Açılış konuşmasını yapan TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, “Binden fazla sanayi tesisinin bulunduğu ilçemizde; sağlıklı suya erişimin bir parçası olmalı, bu coğrafyanın sorumlu birer üyesi olarak su kayıplarının engellenmesi, suyun verimli kullanımı, geri kazanımı ve doğru kaynak yönetimine ağırlık vermeliyiz” dedi. Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Özkan Yıldız, “Projelerimizde akıllı tarım, su tasarrufu, gübre kullanımı azaltılması gibi çevre ve su kirliliğinin engellenmesine katkı sağlayan adımlar atıyoruz. İlçemiz sadece sanayisi değil ürün deseniyle de Türkiye’de öne çıkıyor” diye konuştu. 
Philip Morris Türkiye’nin Çevre Mühendisi Yeşim Aydın da, su kaynağının gelecek nesillere aktarılması konusunda tüm şirketlere ve bireylere de önemli roller düştüğünün altını çizdi.