Ege TRT 1. Lig sizi bekliyor

TRT 1. Lig sizi bekliyor

25.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

TRT 1. Lig sizi bekliyor

Menemenspor’da geri sayım başladı. Kulüp tarihinde ilk kez 1. Lig’de boy gösterecek olan sarı lacivertlileri değerlendiren usta yazarlarımız, “Herkes pazar günü Menemen’de buluşmalı. İzmir’in bu sezon ki tek şampiyonunu yalnız bırakmamalı” dedi.

Haberin Devamı

TRT 1. Lig sizi bekliyor

Bülent Buda: Harika bir deplasman skoru. Kupanın bir kulpunu tuttular. Öteki bir aksilik olmazsa bu hafta. Haftaya bu işi bitirdiklerinde, başardıklarında düşünebiliyor musunuz? İzmir ilinin tek şampiyonu olacaklar. Çok sakin, üst düzey odaklanma ile bu süreç tamamlanacak. Bandırma skorunu Lebip Timör bildirdiğinde duygularım köpüklendi. 3 yıldır fırsat buldukça Menemen tribünlerinde olmaktan coşku, sevincin yanı sıra hüznüde yaşayanlardanız. Bir aksilik olmazsa bu hafta o büyük günü, coşkuyu, heyecanı yaşamak istiyoruz. Hadi sevgili gençler. Geçin tarihe efsane olun. Analarınızın ak sütü gibi hak ediyorsunuz o büyük onuru.

Fatih Tanfer: Bandırmaspor karşısında aldığı 4 gollü galibiyetle puanını 67’ye çıkardı. Rakibi Fatih Karagümrük deplasmanda 2 penaltı golüyle kazanınca şampiyonluk yarışı son 2 haftaya taşındı. Bu maçta Hüseyin Çolak, gün geçtikçe form grafiği artan Mahmut oyuna pozitif bir şekilde katkıda bulundular. Artık Menemen halkının şampiyonluk özleminin sona erme vakti gelmiştir. Umarım bu hafta evinde oynanacak Şanlıurfaspor maçından sonra hak ettikleri şampiyonluk turunu atma şansını elde ederler. Menemen halkı ve yıllardır büyük emek sarfeden Tahir Başkan’ın, bu mutlu günü görmesinin bir hak olduğunu düşünüyorum. Ancak öncelikle bu hafta Menemen tribünleri dolmalı, seyirci desteğini en üste çıkarmalıdır.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Koca sezon inanmışlar ordusu olarak sahaya çıktılar aslanlar gibi mücadelelerini verdiler ve son zamanlarda yaşadıkları tüm olumsuzluklara rağmen bitime 2 hafta kala en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkı şuan 5. Pazar günü evinde karşılaşacağı Şanlıurfaspor karşısında alacağı 1 puan bile Menemenspor’un TFF 1. Lig’e yükselmesine yetecek. Sarı lacivertliler adeta tarih yazacak. Kulüp tarihinde ilk kez 1. Lig’de mücadele edecek olan bu aslan yürekleri pazar günü tüm İzmir kenetlenerek yalnız bırakmamalı. Baktığımız zaman aynı zamanda bu sezon tüm liglerde İzmir ilk ve tek şampiyonunu çıkaracak. Gururluyuz. Haydi İzmir şampiyonu yalnız bırakmayalım.

Haberin Devamı

Aman dikkat Manisa BŞB!

Bülent Buda: Nasıl skor öyle şaşırdım. Nasılsa Play Off garanti diye mi baktılar olaya, bilemiyorum. Ama unutmamaları gereken bir gerçek var. Yaşam sürprizlerle dolu. Ciddiye almaları gereken son 2 hafta. Uyarması bizden. Aman dikkat..

Fatih Tanfer: Fethiyespor karşısında evinde aldığı mağlubiyetle puanı 56’da kendisi de 4. sırada kaldı. Sezon başından itibaren bu grubun en güçlü takımlarından biri olduğunu ifade ettiğimiz, taktik anlayışı ve takım oyunu oturmuş Manisa BŞB, malesef şu kalan son 2 haftada Play Off’u da garantileyemedi. Deplasmanda Kahramanmaraş, evinde de Sivas BLD. maçlarından en az 1 galibiyet alması gerekiyor. Gücünü bildiğimiz bir takım son 2 hafta hala Play Off’u garantilememesi bir şanssızlık.

Mehmet Demirtaş: Manisa BŞB’nin sezon başından bu yana sıkı takipçileriyiz. Güçlü bir yapıları ve kadroları var. Gel gelelim son 2 hafta kala bu sıralamayı ve bu puanı hak etmediler. Kesinlikle bu durumun üstüne düşülmeli. Bütün sezon verilen emekler boşa atılmamalı. Bir şeylerin yolunda gitmediği kesin. Elindeki kadro yapısı ve zenginliğiyle Manisa Büyüşehir Belediyespor kesinlikle bir üst ligi sonuna kadar hak eden bir kulüp. Kaldı ki Manisa’nın yeni bir yüzü olan bu kulübün özellikle önümüzdeki sene TFF 1. Lig’de yer almasını canı gönülden isteyenlerdenim. Mustafa hoca ile yollar ayrıldı. Ben inanıyorum ki bu haftadan itibaren bu kulüp çıkışa geçecek Play Oflar’dan da bir üst lige çıkkmayı başaracak. Yeter ki inançlarını yitirmesinler ve tüm güçlerini sahaya yansıtsınlar.

Haberin Devamı

Zafer inanınlarındır

TRT 1. Lig sizi bekliyor

Bülent Buda: Maçın ilk yarısını izledim, oyunun hemen ilk yarılarında rakibin 10 kişi kalması elbette avantaj. Mesele o avantajı olumlu kullanabilmekte. Hava yağışlı, zemin ağır kaygan. Takımın ritmi isteği yerinde. İlk golde Özgür becerili soluyla kale önüne harika bir top indirdi, Hakan’ın kafa vuruşu tabelayı belirledi. Golden sonra “Bu iş bence bitti, bu takım farka koşar” dedim. 90 dakikanın bitiminde de öyle oldu. Bakar mısınız? Sıralamanın neresindeler. Play Off grubuna katıldılar. Büyük başarı. Aman çocuklar dikkat. Geçmeniz gereken engeller daha bitmedi. Duygularınızı, coşkunuzu devam ettirin. Hep beraber güzel anları yaşayalım.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Karşıyaka’nın gençleri güzel bir hikaye yazıyor. Umarım bu hikayenin sonu mutlu sonla biter. Bugün itibariyle 5. sıraya yerleşmiş olması devre biterken “Bu takım bu yıl düşmesin yeter” diyenlerin aksine isterseniz “Başarı destanı yazıyor” da diyebiliriz. Kalan son 2 maçında gerekli puanları toplar ve Play Off oynama hakkını elde eder. Adıyaman’da futbolun doğrularını yaptı. Elbette rakibin 2. dakikada 10 kişi kalması da işini kolaylaştırdı. Asla rehavete düşmedi. Tam tersi performansını arttırdı, doğru oyun oynadı ve tüm futbolcular kazanmak adına her şeyi yaptı. Üst düzey bir oyun anlayışı vardı ve büyük camiayı müthiş bir mutluluk içine sürüklediler. Pazar günü oynanacak Sultanbeyli maçında artık bu müthiş takıma olağanüstü bir tribün desteği bekliyorum.

Mehmet Demirtaş: Karşıyaka kim ne derse desin tam anlamıyla zoru başarıyor. Eğri oturup doğru konuşmak gerekir. Ortada büyük bir emek var. Başta Başkan Turgay Büyükkarcı önderliğindeki yönetim ve Teknik Direktör Mesut Toros ile öğrencileri büyük emeklerle sezon başında herkesin bu takım düşer gözüyle baktığı yani inanmışlığını yitirdiği ortamda adeta alt yapısıyla tarih yazıyor. En önemlisi Karşıyaka ruhunu geri döndürdüler. Muhteşem Adıyaman galibiyeti ve en yakın takipçisi Altındağ’ın mağlup olmasıyla Play Off potasına girmeyi başardılar. Şimdi geriye sadece son 90 dakika kaldı. Haydi Karşıyakalılar bu gençlere her zamankinden daha fazla sahip çıkma zamanı. Kaf Kaf’ın diriliş hikayesinde sizlerde yerlerini alın.

Haydi Naz Naz vazgeçmek yok

TRT 1. Lig sizi bekliyor

Bülent Buda: İşte bu olmadı. Neler oldu, kaslar mı yorgun düştü. Heyecan, istek mi azaldı. Yaşanılan günler geçilen maçlar ağır yıpratıcı mı oldu acaba. Ben eminim Play Off’tan da olsa bu takım bir üst lige çıkar. İyi bir takım onlar. Doğrudan çıkma olasılığı da daha tükenmedi. Ne olur vazgeçmeyin, varsa kafanızdaki sorunları da erteleyin lütfen.

Fatih Tanfer: Nazilli Belediyespor puan cetvelinde gerilerden geldi. İnanılmaz bir çıkış yakaladı anca son dönemeçte evinde Hekimoğlu Trabzon’la berabere kaldı. Bu hafta da 90+3 köşemizde zor geçeceğini belirttiğimiz Büyükçekmece Tepecik maçı düşündüğümüz gibi oldu. Her iki maçta da son dakikalarda yediği gollerle büyük bir avantajı kaybetti. Yine de son 2 hafta kaderi belirleyecek. Hekimoğlu bu hafta Nevşehir deplasmanına gidiyor. Nazilli Bld. Erzin’le kendi evinde oynuyor. Bu maçları kazansa her şey elinde olacaktı. Bundan sonra Hekimoğlu Trabzonspor’un puan kaybetmesini bekleyecek.

Mehmet Demirtaş: Naz Naz büyük bir mücadele veriyor. Çabalıyor, ,istiyor. Bir üst lige olan inancını sürdürüyor. Keşke şu beraberlikleri de azaltabilseydi. Yarış daha bitmedi. Kesinlikler bütün düğümler bu hafta çözülecek. Ben inanıyorum ki o güzel Nazilli’nin güzel taraftarına, şampiyonluk kupasını getirecekler. Hem de Play Off’lara bile kalmadan.

GÜLDÜR YÜZÜMÜZÜ TİRESPOR

Bülent Buda: Bu iş belli, Play Off’ta gerçek kalitelerini sınayacaklar, bir tür meydan okumaya dönüşecek. Tire’nin olanakları ortamı, heyecanı bir üst ligi istiyor, hak ediyor. Onu da bu takım gerçekleştirebilir.

Fatih Tanfer: Tire 1922 Spor, Hekimoğlu Trabzonspor deplasmanında son 10 dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu. Haftalar öncesi Play Off’u garantilediği için neticenin bir önemi yoktu. Hedef bundan sonra Play Off maçlarıdır. Ancak hafta içinde Tire’de yaşanan olaylar ve stresli durum umarım takımın motivasyonunu bozmaz. Tire halkı el ele gönül gönüle bir üst lige çıkmak için bütünleşmelidir.

Mehmet Demirtaş: Artık her şey Play Off’lara kaldı diyebiliriz. Son zamanlarda yaşadıkları tüm olumsuzlukları bir kenara bırakıp çıktıkları bu zorlu bir serüveni güzel bir şekilde tamamlamaları en büyük hedefleri olmalı. Tirespor kenetlenerek bir üst lige kendini atmalı. Bunu sonuna kadar hak ediyorlar.

91 yıllık çınara yazık oldu sebep olanlar mutlu musunuz?

Bülent Buda: Çözün bittiği yerdeyiz. İçimden hiçbir şey yazmak gelmiyor. Haftalardır kendimce katkı olabilir diye genç adamları yüreklendirmeye çabalıyorum görüyorum ki bir işe yaramamış. Üzgünüm...

Fatih Tanfer: Bucaspor’un 35 yıl sonra küme düşmesini gazetedeki köşemize yazdırırken inanılmaz bir üzüntü içerisindeyiz. Yalnız İzmir ve Ege değil, Türk futboluna yaptığı inanılmaz katkılarıyla futbolu seven herkeste bir burukluk yaşattı. Cihan Aktaş başkan seçildikten sonra verdiği büyük mücadeleye rağmen Bucaspor’un kümede kalamaması Bucaspor adına tarifsiz bir acıdır. Camiaya geçmiş olsun demekten başka sözümüz yoktur. Buca halkı ve Bucaspor nice zorlukların altından kalkmıştır. Umarım yine başaracaktır.

Mehmet Demirtaş: Türk futbolunun futbolcu fabrikası olan ‘Fırtına’ lakaplı sarı lacivertliler, son 9 sezonda Süper Lig’den amatör lige kadar düştü. Bir zamanlar Süper Lig’de İzmir’in gururu olan sarı lacivertli kulübün adım adım bugünlere gelmesinde basiretsiz kötü yöneticilerin, haramilerin ve de kulüp üzerinden nemalananların payı büyük. Bu kadar zorlukların içinde bir yiğit çıktı kulübü yukarıya taşımak için mücadele etti ancak Genç başkan Cihan Aktaş’ın da yalnız verdiği mücadelede takımın ligde kalmasına yetmedi. Kısaca koca çınar yalnızlığa mahkum edildi ve hazin son kaçınılmaz oldu. Çok merak ediyorum kendi menfaatlerini ön planda tutanlar. Bucaspor üzerinden ceplerini dolduranlar, kulübün yok olmasın için ellerini ovuşturanlar mutlu musunuz? Bu kulübün bu duruma düşmesinde kimin ne payı varsa tarih sizleri asla unutmayacak...