Ege "Tunç Bey’le olumlu bir tablo oluşturabiliriz"

"Tunç Bey’le olumlu bir tablo oluşturabiliriz"

12.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Tunç Bey’le olumlu bir tablo oluşturabiliriz

Karşıyakalılık kültürünü geliştirerek Türkiye’ye örnek olacaklarını belirten CHP adayı Cemil Tugay, “Tunç Bey Büyükşehir Belediyesi’nde, ben de Karşıyaka’da olursam olumlu bir tablo ortaya çıkarabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Milliyet Ege’yi ziyaret etti. Farklı bir başkan olmak istediğini belirten Tugay, “Özellikle temizlik ve altyapıda örnek çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Bostanlı ve Karşıyaka çarşılarını AVM’lerle rekabet edecek hale getirmek adına düşüncelerimiz var” dedi. İşte ayrıntılar...

- Karşıyaka’ya kazandırmak istediğiniz vizyon nedir?

Alabileceğim en iyi oyu almak istiyorum. Benden ne beklendiği sorulursa, bunu seçimden bir hafta önce söylemeyi tercih ederim. Şu anda belirsiz bir ortam var.

- Nasıl bir başkanlık hedefliyorsunuz?

Yerel yönetimde halka çok yakın olunması gerektiğini düşünüyorum. Bunun bir örneği vardı geçmişte, Ahmet Piriştina. Onun tarzında bir başkan olmayı hayal ediyorum. Üzerinde kot ve tişörtle balıkçı barınağında, Alsancak’ta, sahilde, her yerde dolaşırdı Piriştina. Yanında koruması da yoktu. Kararları da vatandaşa danışarak alırdı. Kimseyi incitmezdi, onun gibi olmak istiyorum. Tunç Soyer’i de yapı olarak Piriştina’ya yakın görüyorum. Benim için şanslı dönem olabilir. Üzerime düşeni yapacağım. Tunç Bey Büyükşehir’de, ben de Karşıyaka’da olursam olumlu bir tablo ortaya çıkarabiliriz.

Haberin Devamı

- Stat konusunda sporseverler tepkili...

Şu an Karşıyaka’nın kulüp yönetimi çok doğru insanların elinde. Turgay Başkan’la iyi bir dostluğumuz var. Genel olarak kulüp yönetimindekilerin hepsi düzgün insanlar. Karşıyaka’da, İzmir’de bir rahatlama sağlayıp, arkasından da marka değerlerini yükseltecek şeyler yapabiliriz.

‘Sığınma evi açılacak’

- Ne gibi hayalleriniz var?

Temizlik, altyapı sorunları en iyi düzeye getirilebilir. Bu şehirde, tüm Türkiye’ye öncü olacak çalışmalar yapmaya ihtiyacımız var. Bunların bazıları altyapı veya sosyal sorunlarla ilgili olabilir, ama daha önemli gördüğüm şey galiba Tunç Başkan da aynı şeyleri düşünüyor olmamız, yerelde kalkınma modeli gibi. Karşıyaka’da tarım faaliyeti yok. Tarımdan bahsetmiyorum ama başka şeyler geliştirebilir miyiz diye düşünüyoruz. Türkiye’de eksik görünen, belki bizim de henüz farkında olmadığımız, sektörde önemli olan alanlarda ekonomiyi canlandırmak, istihdam yaratmak amaçlı şeyler yapılabilir. Tasarımla ilgili şeyler yapma ya da teknoloji vadisi oluşturma gibi düşüncelerimiz var. Bostanlı ve Karşıyaka çarşılarını AVM’lerle rekabet edecek hale getirmek istiyoruz. Altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemeleri üzerine hayallerimiz var. Teknolojiyi tam kullanmıyoruz. Çarşıda çöpleri rutin olarak toplayan robotlar hayal ediyorum. Bu tip şeylerin Japonya’da, Kore’de olduğunu biliyorum.

Haberin Devamı

- Karşıyaka’daki sığınma evi şu an atıl, ne yapmak istiyorsunuz?

Yeniden açmayı düşünüyorum. Galiba ekonomik nedenlerle kapatılmıştı. Sığınma evine ihtiyaç var. Aday adaylarımızdan Murat Aydın var. Emekli hâkim. Onunla görüştüm. İnşallah beraber çalışacağız. Onun çocuk suçları ve aile içi şiddet konusunda özel birikimleri var. Türkiye’nin her yerinde eğitim veriyor bu konuda. Beraber projeler yapacağız. Aile içi şiddet ve çocuk suçları önemli uğraş alanlarımız olacak.

‘Eşit hizmet götüreceğim’

Haberin Devamı

- Adaylığınıza tepki oldu mu?

10 yaşında bir kızımız var, istemedi. “Baba, 5 yıl sonra bitiyorsa tamam” dedi. Ben de tamam dedim. Tabii ki, eşimden de izin aldım.

- Adayların geç açıklamasından dolayı yüzde 72 oy aldığınız Karşıyaka’da bile halktan tepki var...

10 yıl siyasi parti üyeliği yaptım. Bu sürede komisyonlarda çalıştım. 2 dönem ilçe başkanlığı yaptım. Karşıyaka’daki o bahsettiğiniz siyasi çevreyle tanışıklık içindeyim.

- En büyük amacınız nedir?

Karşıyaka medeni bir yer. Yapısal olarak çağdaş bir yer ve yapısı özelliği bu konseptte giden insanlarla uyumumuzun iyi gideceğine inanıyorum. Bu benim tespitim. İsmi kirlenmemiş, eskimemiş birisiyim. Bunun avantajının farkındayım. Hata yapmadan, bu süreci hep böyle götürmek istiyorum. Bizim partimizde, Karşıyaka’da pek çok gruplar var. PM’lerde bu gruplar bazen 2’li 3’lü 5’li kombinasyonlar yaparak ilçe yönetimlerini ya da ile yönetimlerini belirlemeye çalışıyor. Bu grupların hepsiyle aram iyi. Hemen hepsi, destek olmak istediklerini söyledi. İlçe yönetiminin oluşumuna hiçbir müdahalem olmayacak. Bütün Karşıyakalılara eşit hizmet götürmek zorundayım. Aslında üzerinde çalışacağım şey, Karşıyakalılık kültürü olacak. Çok değer verdiğim bir kültür bu. Bu konuda Türkiye’ye örnek olması gerekiyor Karşıyaka’nın. Çok medeni bir yer. İnsanların çok sıcak ve üretken olduğu, sanatın ve sosyalliğin çok geliştiği bir kültür. Bizim ülke olarak özlemini çektiğimiz kültür var Karşıyaka’da. Türkiye’ye yayılmış olsa gül gibi olur her şey. Ben Karşıyakalılara hayranım. Maça gidiyorsunuz Arena’ya, her yaştan çocuk, her yaştan kadın, ailece oturuyor tezahüratını yapıyor, kimse birbirine sataşmıyor. Böylesine güzel bir kültürü dünyaya tanıtmak boynumuzun borcu.