Ege Turizmci, pazar günü kısıtlamasından dertli

Turizmci, pazar günü kısıtlamasından dertli

16.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyesi Muğla odaları ile borsasının meclis ve yönetim kurulu üyeleri, salgın sürecinde alınan ekonomik önlemleri görüştü. Toplantıda turizm bölgelerindeki işletmelerin kapanış saatinin 24.00’e kadar uzatılması ve pazar günleri sokağa çıkma yasağının uygulanmaması istendi.

Turizmci, pazar günü kısıtlamasından dertli

2019 yılı ekim ayından bu yana kapalı olan eğlence sektörüne destek verilmesi dile getirilen toplantıda, bu işletmelerin ayakta kalabilmeleri için en az 12 ay ödemesiz ve faizsiz kredi imkanı sağlanması gerektiği belirtildi. Kısa çalışma ödeneği uygulamasının da devam etmesi istenen toplantıda ayrıca temmuz ayından geçerli olmak üzere eğlence sektöründeki tüm işyerlerinin gerekli önlemleri almak kaydıyla açık hava alanlarında müşteri kabul edebilmesi talep edildi.
Bakan yardımcısına ilettiler
Oda ve borsaların temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Muğla Valisi Orhan Tavlı ve Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy ile de bir araya geldi. Alparslan’a beklentiler iletilip destek talep edildi.