Ege Turizmci, Rusların yolunu gözlüyor

Turizmci, Rusların yolunu gözlüyor

15.03.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

İngiliz turistlerin ilk tercihi olan Muğla, Rusya Başkanı Putin’in tatillerini yurtdışında geçirmek isteyen vatandaşa kısıtlama getirmeyeceğini açıklaması üzerine, gözünü bu pazara çevirdi.

Turizmci, Rusların yolunu gözlüyor

Türkiye’ye gelen İngiliz turistlerin büyük bölümünün tercih ettiği Muğla’da, turizmci gözünü Rus pazarına çevirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in tatillerini yurt dışında geçirmek isteyenlere kısıtlama getirmeyeceği yönündeki açıklamasıyla sektör hareketlendi. Turizmciler bu ülkeden gelecek turistler için çalışma yürütmeye başladı.

Haberin Devamı

Güney Ege’nin bu yıl en fazla Rus turist beklediğini belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Rusya’dan yapılan açıklama çok yerinde ve beklediğimiz bir şeydi. Rusya’yı ana kaynak pazar olarak görüyoruz. 40’tan fazla şehirden Rus turist bekliyoruz. Şu an bile Rus turist sayımız çok iyi” ifadelerini kullandı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin de Rusya’dan gelen açıklamaların artışta olan Rus turist sayısını daha da artıracağına işaret etti. Tatil kısıtlaması olmamasının Marmaris ve Türkiye turizmine olumlu  yansıyacağını belirten Esin, “Bu yıl 18 Nisan’da Rusya’dan Dalaman’a ilk uçak inecek. Yoğun bir  Rus turist potansiyeli olacağını bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nisanda haraketlenir

YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz da, nisan ayından itibaren İngiltere ve Rusya’dan Muğla’ya büyük bir hareketliliğin yaşanmasını beklediklerini söyledi. Olumlu açıklamalar sonrasında Rusya’dan gelecek turist sayılarında 2019 yılı rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini belirten Ayaz, “Bugün yapılan planlamalara baktığımızda uçuşların nisan ayı sonu itibarıyla başlamasını ve  haziran ayı ile de artarak devam etmesini bekliyoruz. Rus turistlerin de Muğla ve  ilçelerine gelmek için yoğunluk oluşturmasını bekliyoruz” dedi.

Geçen yıl salgın nedeniyle ağustos ayında misafir almaya başladıkları Rusya’dan yaklaşık 165 bin yolcunun Dalaman Havalimanı’na iniş yaptığını dile getiren Ayaz, 2019 yılında bu sayının 749 bin olduğunu ifade etti.

Dalyan Otelciler Derneği (DOD) Başkanı Ali Mürşit Yağmur da, Rus turistlerin salgın döneminde de Dalyan’ı tercih ederek daha çok villalarda kaldıklarını, Putin’in açıklamasının ardından bireysel rezervasyonların gelmeye başladığını bildirdi.