23.08.2025 - 00:00 | Son Güncellenme:
ECEM ERDAL MİLLİYET - Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Derneği, Yarkent Medya ve Shine Hospitality iş birliği ile Swissotel Resort Çeşme’de düzenlenen “Turizmde Kadın: Liderlik, Liyakat ve Denge” panelinde kadınların liderlik yolculukları, sektöre kazandırdıkları sürdürülebilir değerler ve ilham veren başarı hikayeleri katılımcılarla paylaşıldı.
Yoğun katılımın gerçekleştiği panelde turizmin farklı alanlarında görev yapan, ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan liderler deneyimlerini aktardı. Birinci oturumda “Turizm Sektöründe Liderlik, Kurum Kültürü ve Sürdürülebilirlikte Kadın Katkısı” başlığıyla; GAD Mimarlık, Turizm Koordinatörü ve İş Geliştirme Direktörü Yusuf Çavdar moderatörlüğünde, Shine Hospitality kurucusu, Konaklama Stratejisi ve Marke Geliştirme Danışmanı Ayça Bilgin, Hilton Garden Inn İzmir’in Genel Müdürü Sevil Görgülü, Swissotel Resort Çeşme Genel Müdürü Sabih Duralı görüşlerini paylaştı. İkinci oturumda “Turizmi Dönüştüren Kadınlar” başlığıyla; LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deniz Eriş moderatörlüğünde, Global For All Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Tümbay, Simurg Inn kurucusu ve profesyonel ev sahibi Dilara Demet Karabay, Port Alaçatı Hotel Müdürü Berrin Pehlivan, Leandra’nın kurucusu Nesli Lara Güner ilham veren deneyimlerini anlattı.
Huzurlu bir an
“Kadın, Denge ve Sesin Buluşması” adlı sunumda ise Mavi Kalp Dönüşüm Atölyesi kurucu ortakları Duygu Kaynarca ve Yonca Doğan yaptıkları terapi sayesinde katılımcılara huzurlu ve ilham verici unutulmaz bir deneyim sundu. Panelin sonunda LİYAKAT Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Güloğlu Uğuz, etkinliğe katkı sağlayan konuşmacılara ve paydaşlara teşekkür plaketlerini takdim etti.