Ege ‘Türkiye lojistik üs olacak’

‘Türkiye lojistik üs olacak’

28.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

YAŞAR Üniversitesi (YÜ) ve Lojistik Derneği (LODER) işbirliği ile İzmir’da düzenlenen “9. Uluslararası Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi” başladı.

‘Türkiye lojistik üs olacak’

Ana teması “Değer Çağında Uluslararası Perakende Lojistiği” olarak belirlenen kongreye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da video konferans ile katıldı. Yıldırım, parlayan sektör lojistiğin ele alınmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “ 5 bin yıldan bu yana lojistik merkezi olan İzmir’in de 1800’leri gibi destinasyon olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Günay’dan gençlere politika öğütleri
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gediz Üniversitesi’nde öğrencilere ülke sorunları üzerine düşünmelerini öğütleyerek, bunu ideolojik bağnazlıktan uzak yapmalarını istedi. Günay, “Siyasetle uğraşın ama katı partici olmayın. Katı particilikten ideolojik körlükten kendinizi sakının. Doğru tek taraflı değil. Türkiye geçmiş yıllarda bunu yapmadığı için siyaset çok katı ve acımasız oldu. Toplumu vuruşturdu, bizim vuruşmaya değil barışmaya ihtiyacımız var” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gediz Üniversitesi’nde, Münazara Kulübü tarafından düzenlenen “Zorunlu askerlik kaldırılmalıdır” konulu üniversitelerarası münazara yarışmasını izledi. Yarım saat süren münazaranın ardından Bakan Günay, her iki tarafa da “Sen de haklısın” diye konuştu. n ELİF DEMİRCİ İzmir DHA