Ege ‘Türkiye’nin inovasyon ve yenilik üssü olacağız’

‘Türkiye’nin inovasyon ve yenilik üssü olacağız’

28.11.2017 - 01:20 | Son Güncellenme:

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, “Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin ilk 10, Ege’nin en büyük üniversitesidir" dedi.

‘Türkiye’nin inovasyon ve yenilik üssü olacağız’

Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, “Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Türkiye’nin ilk 10, Ege’nin en büyük üniversitesidir. Üniversitede huzur ve barış ortamı tesis edilecek, üniversitemiz asli işi olan bilim üretecektir” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin eğitimdeki başarısının yanısıra Ar-Ge, inovasyon ve üniversite-sanayi işbirliği alanlarında dev yatırımlarla ilerlemekte olduğunu belirten Rektör Çelik, “Amacımız, İzmir’i başta sağlık olmak üzere, Türkiye’nin inovasyon ve yenilik üssü yapmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Kalkınma Bakanlığı’ndan 150 milyon lira destekle kurulan Güney Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük Ar-Ge Merkezi olan İnciraltı yerleşkemizdeki İBG-İzmir’de (İzmir Biyotıp ve Genom Enstitüsü) özellikle ithal ettiğimiz pahalı kanser ilaçlarının üretimini yapacağız” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hollywood ve istihdam projesi

Prof. Dr. Çelik’in en önemli projelerinden biri ise DEÜ’ye kurmayı planlandığı animasyon bölümü ile dizi-film platoları oldu. Prof. Dr. Çelik, projeyle birlikte İzmir’i Türkiye’nin Hollywood’u yapmayı planladıklarını söyledi. Çelik, istihdam seferberliği projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti, şöyle devam etti: “İstihdam projesini DEPARK’la birlikte geliştirmeye çalışıyoruz. Aslında Türkiye’de birçok ürünün yedek parçası çok rahat bir şekilde üretilebilir. Ancak birçok parçayı dışarıdan alıyoruz. Hem de yüksek fiyatlarla. Biz de bunun önüne geçebilmek için firmaların ve üniversitenin devreye girdiği lokal istihdam projesi yapacağız.”