Ege Üç hayal gerçekleşti

Üç hayal gerçekleşti

08.11.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Meslek Fabrikası’ndaki kursları başarıyla bitiren kadınlar, işyerlerinin başına geçti

Üç hayal gerçekleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’ndan sertifika alan kursiyerler kısa sürede iş sahibi oluyor. Kıymet Gökoğlan, Evrim Küçük ve Pınar Negis de o isimler arasında yer aldı.
50 yaşındaki Kıymet Gökoğlan, Meslek Fabrikası’nın yoğun ilgi gören çiçekçilik kursuna katılıp hayatına yeniden yön verdi. Karabağlar’da Kıymetli Bahçe adında bir çiçekçi dükkanı olduğunu belirten Kıymet Gökoğlan, evinin kirasını dükkan sayesinde ödediğini, kızını çiçekçilikten kazandığı parayla evlendirdiğini söyledi, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bize bu imkanı sağladığı için çok teşekkür ederim” dedi.
6 ayda açtı
28 yaşındaki Pınar Nergis de Meslek Fabrikası’nın dikiş kursuna katılıp kendi işinin sahibi oldu. Kurs bitiminden altı ay sonra kendi dükkanını açtığını ve şimdi üç kadına istihdam sağladığını belirten Pınar Nergis, “Şu anda üç ev kadınına istihdam sağlıyorum. Hem kadın hem de çocuk pijama takımları dikiyoruz” diye konuştu. Muhasebeciyken Meslek Fabrikası’nın aşçılık kursuna katılan Evrim Küçük ise yoluna Özdere’de beş yıldızlı bir otelde şef olarak devam ediyor. Küçük, “Büyükşehir Belediyesi kadınların elinden tutuyor ve her türlü imkanı sağlıyor. Bir aile gibi oluyorsunuz. İş arama sürecimde de işe başlarken de hep yanımda oldu” dedi.