Ege Üç ilçenin 2018 bütçesi onaylandı

Üç ilçenin 2018 bütçesi onaylandı

19.10.2017 - 03:54 | Son Güncellenme:

İzmir’in üç ilçesinin bütçeleri tamam... Karşıyaka’nın 2018 bütçesi 256 milyon 670 bin lira oldu. Gaziemir Belediyesi’nin bütçesi 119 milyon 440 bin lira, Çeşme’nin ise 157 milyon 874 bin lira olarak belirlendi...

Üç ilçenin 2018 bütçesi onaylandı

Karşıyaka, Gaziemir ve Çeşme’nin 2018 bütçeleri belediye meclislerince belinrlendi. Gelecek yılın yatırım programını hazırlayan Karşıyaka Belediyesi, yeni dönem belediye bütçesini 256 milyon 670 bin lira olarak belirledi. İnsan odaklı, sosyal belediyecilik anlayışını ortaya koyan bütçe rakamlarında, sosyal ve kültürel yatırımlara ağırlık verildi, yeni yatırımlara da kapı aralandı. Önemli yatırımlar arasında, olimpik yüzme havuzu ve buz pateni pisti inşaatı da yer aldı. 2018 yılının yatırım ve harcama bütçesi, Belediye Meclisi’nde onaylanarak kabul edildi. Yeni dönem bütçesinin Karşıyaka’ya hayırlı olmasını dileyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘İpte cambazlık yapıyoruz’

“Ayakları yere basan, gerçekçi bir bütçe hazırladık. Karşıyaka halkına en iyi hizmeti üreteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Ancak belediyeler, gelir-gider dengesizliği nedeniyle ciddi mali sorunlarla karşı karşıyadır. Bu nedenle bazı kanunlarda değişikliklerin yapılması zorunludur. Her zamanki gibi bütçemizi dikkatli kullanıyor ve kamu yararını gözetiyoruz. Ne yazık ki gelir- gider kaynaklarımız arasında uçurum var. Resmen ‘ipte cambazlık’ yapıyoruz. Karşıyaka halkının vergilerini en iyi şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz.”

‘Kent gelişecek’

Gaziemir Belediyesi’nin 2018 bütçesi ise 119 milyon 440 bin lira olarak belirlendi. 2018 performans programında ise 93 performans hedefi, 107 faaliyet yer aldı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçenin hızla geliştiğini belirtti, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Titiz çalışmalar sonucu yine örnek bir çalışma ortaya çıktı. Bütçemiz kenti daha da ileri götürecek projeleri karşılayan, vizyonu olan bütçedir. Çalışmalarımız sonucu Gaziemir çok hızlı gelişiyor. Bu kente çok önemli eserler kazandırdık. İmkanlarımız kısıtlı ancak biz hiç durmadan çalışıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda Gaziemir için en iyisini yapıyoruz.”

Enflasyon harici artış yapılmayacak

Çeşme’de, Belediye Meclisi toplantısında 2018 yılı bütçesi görüşülerek kabul edildi. Kabul edilen Bütçe Kararnamesi’ne göre belediyeye bağlı idare, birlik birimleri için 157 milyon 874 bin lira ödenek verildi.

CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “2018 yılında enflasyona dayalı yasal artış rakamları dışında artış yapılmayacak. Çeşmemize hayırlı olsun” dedi.