Ege UNESCO hedefi somutlaştı

UNESCO hedefi somutlaştı

12.08.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, “Hedefimiz 2024’ün ikinci yarısında Kemeraltı’nı da içine alan Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi’ne alınmasını sağlamak” diye konuştu.

UNESCO hedefi somutlaştı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 2020 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne giren ve daimi listeye girmesi için son hazırlıkların yapıldığı İzmir Tarihi Liman Kenti süreciyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Soyer, “Hedefimiz 2024’ün ikinci yarısında Kemeraltı’nı da içine alan Tarihi Liman Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Daimi Listesi’ne alınmasını sağlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

Smyrna Antik Kenti’nde UNESCO süreciyle ilgili yaptıkları çalışmaları Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyeleriyle paylaşan Soyer, yaptığı konuşmada “UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Tarihi İzmir, Birgi, Gediz Deltası ile Foça, Çandarlı ve Çeşme kalelerinin daimi listeye alınması halinde Efes ve Bergama’yla beraber kentin 6 noktasını UNESCO markasıyla buluşturmuş olacağız. O zaman İzmir’in bir dünya kenti olması için çok bir önemli adım atmış olacağız.”

BAKAN ERSOY’A ZİYARET

Ağustos ayı sonunda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret edeceklerini söyleyen Soyer, “Şubat’ta UNESCO’ya dosyamızın teslim edilmesini sağlamak üzere onun da desteğini isteyeceğiz” vurgusunu yaptı.