Ege ‘Üretim için de suya ihtiyaç var’

‘Üretim için de suya ihtiyaç var’

03.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

‘Yeşil OSB’ vizyonu ile yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), iklim krizi ile etkilerini fazlasıyla hissettiğimiz susuzluk sorununa dikkat çekti.

‘Üretim için de suya ihtiyaç var’

“Susuzlukla mücadele sadece tarım ya da hane kullanımı için gerekli değil, sanayi üretimi için de şart” diyen BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “OSB olarak gerekli adımları atsak da susuzluk krizinin can yakıcı hale gelmemesi için topyekûn mücadele şart” ifadelerini kullandı. Yeşil OSB olarak BAYOSB’nin, AB Yeşil Mutabakatı’na en hızlı uyum sağlama yolunda avantajları olduğunu söyleyen Telseren, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Yapılacakları sıraladı

“Biz yeşil OSB misyonumuz gereği tüm iştirakçilerimizi bu yönde teşvik ediyoruz. Her tesisimizin yağmur suyu toplama gibi su tasarrufunu sağlayacak adımlar atmalarını sağlıyoruz. Ancak bir bölgenin bunları yapıyor olması yetmez, makro ölçekte bir su eylem planı çıkarılmalı. Su rezervlerini korumak için su tüketimini azaltacak tarımsal ürünlere ve sanayi üretim tekniklerine geçmek hayati önem taşıyor. Sanayi tesislerimiz hem su tasarrufu sağlayacak önlemleri almalı hem de üretim yöntemlerinde suyu daha az kullanılan teknik ve teknolojilere yönelmeli. Yüzeysel sular toplanarak ortak kullanıma açılmalı. Soğutma sistemlerinde ileri teknoloji kapalı sistemler kullanılmalı. Bacalardan atılan su buharının yoğunlaştırma ile geri kazanılması gibi tedbirler mutlaka hayata geçirilmeli. Bu adımları da elbette ki devlet teşvik etmeli.”