Ege ‘Urla, dünyaya açılmalı’

‘Urla, dünyaya açılmalı’

12.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, mülkiyeti belediyeye ait olan arsaların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi Deniz Arkeolojisi Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne tahsisine onay verdiklerini söyledi.

‘Urla, dünyaya açılmalı’

Antik dönemde Ege’nin 12 İyon kenti arasında yer alan Klazomenai Antik Kenti’nin kalıntılarının bulunduğu Urla’da Belediye Başkanı Burak Oğuz, mülkiyeti belediyeye ait olan antik kent kazılarının bulunduğu yer ile Koç Müzesi’nin yer aldığı alanların tahsis süresini uzattı. Meclis kararına göre, bin 335 metrekare alan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, bin 560 metrekare alan da Ankara Üniversitesi Deniz Arkeolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezine tahsis edildi. Vehbi Koç Vakfı ve Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TINA) desteğiyle Urla’da yapımı tamamlanan Ankara Üniversitesi Mustafa Koç Deniz Arkeoloji Araştırma Merkezi 2015 yılından bu yana ziyaretçileri ağırlıyor.

Haberin Devamı

Turizm ve kültüre destek

Urla’nın sadece deniz değil tarih ve tarım kenti de olduğunu belirten Başkan Oğuz, ilçenin her alanda tanıtımı için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Başkan Oğuz, “Belediyemize ait mülklerimizin tahsis sürelerini uzattık. Klazomenai Antik Kenti’ndeki kazılar bizim için çok önemli. İyonya Medeniyeti’nin şehirleri arasında bulunan bu antik kentin kalıntıları Urla’da yer alıyor. Kazılarımız sürüyor. Yine Liman Tepe kazılarını da çok önemsiyoruz. Urla sadece Türkiye’de değil tüm dünyaya açılmalıdır” diye konuştu.