Ege ‘Uygun faizli kredileri teminatsız veriyoruz’

‘Uygun faizli kredileri teminatsız veriyoruz’

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin konuğu oldu, ihracatçıya destek uygulamalarından bahsetti. Yıldırım, “Kredilerimiz daha uygun” dedi

‘Uygun faizli kredileri  teminatsız veriyoruz’

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD), ayda bir düzenlediği geleneksel çarşamba toplantılarının Aralık konuğu, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım oldu.

Haberin Devamı

28 program

Banka çalışmaları ve ihracatçıya destek uygulamaları hakkında bilgiler veren Yıldırım, kredi büyüklüğünde Türkiye’nin 9’uncu bankası olduklarını vurguladı. İhracat kredilerinin yüzde 46’sını Türk Eximbank’ın verdiğini belirten Yıldırım, “Türk Eximbank olarak 635 personelimiz ile İstanbul’da genel müdürlüğümüz, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 11 şubemiz ve 5 irtibat büromuzla hizmet veriyoruz. Ülke ihracatının yüzde 25’inin finansmanını sağladık. Türkiye’nin en büyük alacak sigortası şirketiyiz. Kredi, sigorta ve garanti ile tüm hizmetleri tek çatı altında veren bankayız” dedi. Yıldırım, yurtiçinde kısa ve orta-uzun vadeli krediler, döviz kazandırıcı hizmetler; alacak sigortasında kısa ve orta-uzun vadeli krediler; uluslararası alanda da proje ve ticaret finansmanı başlıkları altında 28 farklı programla ihracatçıya finansman sağladıklarını söyledi. Rekabetçi faiz oranlarıyla hizmet verdiklerinin altını çizen Yıldırım, “Kredilerimiz, diğer bankalara göre daha uygun maliyetli. Döviz kredilerinde ortalama yüzde 2.59 TL avantaj sunuyoruz. Verdiğimiz kredilerin yüzde 88’ini doğrudan kullandırdık. Hedefimiz, 100 bin mal ve hizmet ihracatçısı ile çalışmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Süreç hızlandırılmalı’

EXİMBANK, Müdürü Yıldırım şöyle devam etti: “Hedefimiz, süreçleri hızlandırmak. Kredi Garanti Fonu (KGF) ile yaptığımız protokoller ile KOBİ’ler için KGF kaynağı 3 milyon TL, Hazine kaynağı ise 12 milyon TL olarak belirlendi. KOBİ dışındaki ihracatçı ve döviz kazandırıcı hizmet ihracı yapan firmalarımız da 50 milyon TL’na kadar Hazine destekli kefalet sisteminden yararlanabilmektedir.” Yıldırım, ihracatçının en çok işine yapacak olanın, ‘teminat mektupsuz kredi’ uygulaması olduğunu kaydetti. Yıldırım, ihracatçıyı kur riskine karşı korumak için forward-vadeli kur alım/satım işlemlerinin başladıklarını ifade etti.