Ege Voleybolun mabedi

Voleybolun mabedi

17.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

9 milyon liraya modern hale getirilen tesisin bünyesinde, 10’u suit, 64 odalı ‘Volley Otel İzmir’ de yer alacak. Bundan böyle İzmir’de voleybolun kalbi, burada atacak

Voleybolun mabedi

Voleybol Federasyonu’nun, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nden 49 yıllığına devraldıktan sonra 9 milyon TL harcayarak yenilemeye başladığı İzmir Atatürk Spor Salonu, kasım ayında hizmete girecek. Eylülde bitirilmesi planlanan çalışmalar, zemin güçlendirme işlemleri nedeniyle iki ay sarktı. Tesisin bünyesinde yer alacak ve 10’u suit 64 odadan oluşacak Volley Otel İzmir ise eylülde bitirilecek. İzmir’de 1971’de düzenlenen Akdeniz Oyunları öncesi hizmete giren, 2005 yılındaki Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’ndan önce büyük çapta operasyon gören tesis, yeni kimliğiyle voleybolun kalbinin attığı yer olacak.

Ebatları genişliyor
Atatürk Spor Salonun mimarı merhum Harbi Hotan’ın eşi Bihter Hotan’dan tadilat için onay aldıklarını belirten Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, “Salon yanlara doğru uzayacak, ama mimarisi aslına uygun şekilde olacak” dedi. Uluslararası standartlara ulaşmak için tavan yüksekliğinin 11’den 13, oyun alanı eninin 22’den 27, boyunun 38’den 40 metreye çıkacağını belirten Karabıyık, kapasitenin 2 bin 700’den 6 bin 200’e ulaşacağını söyledi. Tesiste kondisyon ve basın odaları, kafeteryalar da bulunacak.

Otelin çatısında havuz olacak

Erol Ünal Karabıyık, “Çatısında havuz da yer alacak otelin beşinci katındaki camekanlı bölümden maçlar izlenebilecek. Halka açık olacak otelde Milli Takımların yanı sıra yabancı takımlar da kamp yapacak. Bu salon sayesinde İzmir’de milli maçlar, uluslararası turnuvalar daha sık oynanacak” diye konuştu. Salonu kullanan Arkas, Şampiyonlar Ligi’nde 19 Ekim’de İzmir’de oynaması gereken CSKA Sofya maçını Karşıyaka Arena’ya aldırmayı planlıyor. Arkas’ın ilk maçın deplasmanda oynanması için girişimde bulundu.