Ege Yamanlar 10’da beş yaptı

Yamanlar 10’da beş yaptı

17.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okulların orta öğretime yerleştirme (OYP) puan ortalamalarına göre Karşıyaka Özel Yamanlar İlköğretim Okulu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İzmir Birincisi olurken Bornova Özel Yamanlar Özyurt İlköğretim Okulu İzmir İkinciliğini elde etti.

Yamanlar 10’da beş yaptı

İzmir’in ilk yedisinde Özel Yamanlar Eğitim Kurumlarının beş ilköğretim okulu yer aldı. İzmir ilinde yer alan 691 ilköğretim okulunun sıralamasında ilk 24 özel okullardan oluşurken, ilk 50 okul içinde 15 devlet okulu yer aldı.
Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Okullarımız 6 yıldır puan ortalamasında il birinciliğini kaptırmıyor. Bu yılda ilk yedide beş ilkokulumuz yer aldı. Okullarımızın kazandığı bireysel başarılarının yanında, kitlesel başarılar da okullarımızın kalitesini ortaya koyuyor.”dedi. Bu başarılarının temelinde takım ruhunun olduğunu söyleyen Sebahattin Kasap, her türlü teknolojiyi planlı bir şekilde kullanan sahasında uzman öğretmenler, hedeflerini belirlemiş öğrenciler ve eğitime önem veren veliler sayesinde Yamanların Türkiye’nin en başarılı okulları arasında yer aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Okulda korkutan yangın

Buca İlköğretim Okulu’nda, çatıdaki kaplama sırasında çıkan yangın, korkuya neden oldu. Dün saat 15.00 sıralarında, Buca Üçkuyular Meydanı yakınındaki Buca İlköğretim Okulu’nun çatısından alevler yükseldi. Çatı kaplama işlemi sırasında, elektrikli ısıtıcının açık kalmasıyla alev alan zift ve izolasyon malzemeleri yangına neden oldu. Yangın, bir anda büyüdü. Alevlerle birlikte okulun içerisinde bulunan öğretmenler ve veliler, büyük bir panikle kendilerini dışarı attı.