Ege Yaşam savaşçısı

Yaşam savaşçısı

18.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

40 günlükken karaciğer kanseri tanısı konulan, kemoterapi görmeye başlayan Kerem Ali Bebek Artın, bir de Kovid-19 ile mücadele etti. Annesinden alınan parçasıyla hayata tutundu

Yaşam savaşçısı

Manisa’da yaşayan Gülsevim Artın ile Mehmet Ali Artın’ın oğlu 6 aylık Ali Kerem’e 40 günlükken karaciğer kanseri tanısı konuldu. Kemoterapiye başlayan Ali Kerem’in karaciğer nakli olması gerektiği ifade edildi. Ali Kerem nakil için İzmir Kent Hastanesi’ne yönlendirildi. Aileden gönüllü adaylara tetkikler yapıldı, en uygun vericinin anne Gülsevim Artın olduğu saptandı. Nakil için planlamalar yapılırken Anne ve bebeğin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Ameliyat bir ay ertelendi. 20 Ocak’ta anne Artın’dan alınan karaciğer parçası başarıyla nakledildi.

İkinci hayat


İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, Opr. Dr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. Kamil Kılıç, Opr. Opr. Dr. Rasim Farajov, Opr. Dr. Zaza Iakobadze, Doç. Dr. Mert Akan ve Uzm. Dr Alihan Pirim’den oluşan ekibin gerçekleştirdiği nakil sonrasında Ali Kerem’in hızla iyileştiğini söyledi. Hepatoblastomun bebeklik çağında karaciğerde en sık görülen kötü huylu bir tümör olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, “Bebek hastamız tam bir yaşam savaşçısı çıktı” dedi. Anne Artın da, “Oğlumuzun uyumamasının, huzursuz, huysuz olmasının gaz sancısından kaynaklandığını sanıyorduk. Meğer bizi çok ciddi sorunlar, korkular bekliyormuş. Bu kısacık ömrüne çok hastalıklar sığdı. İnşallah bundan sonra başka sağlık sorunları yaşamaz ve sevgiyle, yaşıtları gibi mutlu büyür” diye konuştu.