Ege Yaşar’da CEO’lara özel yüksek lisans

Yaşar’da CEO’lara özel yüksek lisans

27.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi, George Washington Üniversitesi ile eğitimde işbirliğine giderek üst düzey yönetici, CEO ve danışmanlara yüksek lisans eğitim verecek

Yaşar’da CEO’lara özel yüksek lisans

Yaşar Üniversitesi, dünyanın önde gelen üniversitelerinden George Washington Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin bilimsel desteğiyle, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak “Karar Bilimleri ve Üretim Yönetimi” programı açıyor.
Mezunlar katılabilecek
2013-2014 akademik yılında gerçekleştirilmesi planlanan yüksek lisans ve doktora programlarına mühendislik fakültesi, fen edebiyat fakültesi psikoloji bölümü ve İİBF mezunları katılabilecek. Sertifika programlarına katılımda ise ön koşul aranmayacak; kısa süreli mesleki geliştirme programlarına ise işadamları yanında öğrenci ve mezunlar da katılabilecek.
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Barkan İzmir ve Ege’de ilk olacak olan projeler hakkında, “Dünya ekonomisi küresel krizlerle mücadele ediyor. Bu kriz ortamını avantaja dönüştürecek strateji ve uygulamaları geliştirebilmek için karar vermek artık uzmanlık gerektiriyor.
İş dünyasının ihtiyaçları
Türkiye ve özellikle İzmir küresel ekonomide güzel sonuçlar almaya başladı ancak bu olumlu gidişin sürdürülebilir olması için güçlü ve donanımlı yönetimlerin oluşması bir zorunluluk halini aldı. YÜ olarak iş dünyasının ihtiyaç duyduğu bir programı dünyanın bu alanda ilk ve en saygın bilim kurumlarından birinin desteği ile karşılamaktan mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Uluslararası arenada eğitim

Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası arenada görünürlüğünün arttığını belirten Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, “Vizyonumuz belli; dünya ile entegre, kendine güvenen, başta kendi olmak üzere ailesine ve yaşadığı topluma duyarlı, özgür ve modern bir ortamda, başardıkları ile yetinmeyen ve sürekli yenilik arayan bireyler yetiştirebilecek bir üniversite yaratabilmek.
Bilim ve teknolojideki baş döndüren hız, değişim karşısında kayıtsız kalmamızı olanaksız kılıyor. Bizler, ‘değişimi izleyen’ değil, ‘değişimi yaratan’ bireyler yetiştirerek, ekonomik ve toplumsal ilerlemeyi sağlayabileceğimize olan inanç ve sorumlulukla rotamızı çiziyoruz” dedi.

Yazarlar