Ege 'Yatırımcıya halı sereceğim'

'Yatırımcıya halı sereceğim'

04.08.2017 - 04:05 | Son Güncellenme:

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Hisarköy Termal Tesisleri’nin bulunduğu alana turizm yatırımcılarını davet etti. Başkan Avcu, “Bütün zenginliklerimizi yatırımcılara açtık” dedi

Yatırımcıya halı sereceğim

Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, yeniledikleri Hisarköy Termal Tesisileri’nde düzenlediği toplantıda bölgenin Turizm Yatırım Teşvik Alanında bulunduğunu belirtti, bölgeye yatırım yapmak isteyen turizmcilere sıcak su ve arsa konusunda kapılarının sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

‘Ulaşım sıkıntısı yok’

Hisarköy Termal Tesisleri’nde çıkan 98 derece sıcaklığa sahip suyun dünyada ender bulunan selenyum içerdiğini romatizma, kireçlenme ve kadın hastalıklarına iyi geldiğinin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve çeşitli üniversiteler tarafından raporlandığını kaydeden Başkan Avcu, “Termal tesisimizin bulunduğu bölgede 6-7 bin dekarlık alan Turizm Yatırım Teşvik Alanı. Bizim sıcak suyumuz da var. Biz hem sıcak su temini konusunda hem de arsa temini konusunda bütün yatırımcıları Bigadiç’e davet ediyoruz. Belediye olarak sadece örnek olarak bu tesisi çalıştırıp halkımızın hizmetinde tutacağız, baraj gölü, sıcak su zenginliğini bütün yatırımcılarımızın hizmetine açtık. Buraya yatırım yapacak olanın ayağının önüne kırmızı halı sereceğim. Yatırımcıların Bigadiç’e gelip bölgeyi ziyaret etmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Milattan önceye dayanan geçmişi bulunan Hisarköy Termal Tesisi’ni yenilediklerini kaydeden Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, “Balıkesir’de 45 kilometre mesafede olan tesisimize Balıkesir’den kalkan bir kişi 30-35 dakikada gelebiliyor. Balıkesir-Bigadiç arası duble yol olarak yapıldı. Ulaşım sıkıntımız hiç yok” ifadelerini kullandı.

‘Tesiste yüzde 80 doluluk yaşıyoruz’

Avcu tesisimiz 3 bin 800 m2 alandaydı biz bunu 14 bin m2 alana çıkarttık, 1 havuzu bayanlara tahsis ettik, bir açık bir kapalı havuz, Türk Hamamı ve sauna yaptık. 3’ü özel, 24 tane büyük küvetlerin olduğu şifalı suların aktığı odalarımız var. Burada da göl turizmini, balıkçılığı, kano, sörf faaliyetlerine açacağız” diye konuştu. Başkan Avcu tesisin kendine özel müşterileri olduğunu, yüzde 80 doluluk oranı yaşadıklarını ifade etti.