Ege Yaz kararnamesi deprem yarattı

Yaz kararnamesi deprem yarattı

15.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun açıkladığı yaz kararnamesi İzmir Adliyesi’nde önemli davalara bakan hakimler başta olmak üzere bir çok değişikliğe neden oldu

Yaz kararnamesi deprem yarattı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), tarafından açıklanan yaz kararnamesi İzmir Adliyesi’nde deprem yarattı.Kararnamede, seri katil Hamdi Ayri’nin ve Alsancak’ta kumar yüzünden çıkan tartışmada öldürülen İdris Turşak ve Esat Beşok’un davalarına bakan ağır ceza mahkemelerinin başkanları Erdoğan Bircan ile Ahmet Hekimoğlu, İstanbul’a düz hakim olarak atandı.

Kocaoğlu’nun hakimi Kargılı
Merakla beklenen ve önceki akşam HSYK tarafından açıklanan, yaz kararnamesinde 2 bin 335 savcı ve hakimin görev yerleri değiştirildi. İzmir Adliyesi’nde önemli davalara bakan ağır ceza mahkemesi başkanları da düz hakim olarak başka yerlere atandı. Seri katil Hamdi Ayri’nin yargılandığı ve karar aşamasına gelen davaya bakan 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Erdoğan Bircan, Bakırköy’e ve Alsancak’ta kumar tartışması yüzünden çıkan olayda öldürülen İdris Turşak ile Esat Beşok’un davasına bakan 44 yıllık hakim Ahmet Hekimoğlu Üsküdar, 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hamdi Çiftçi, İstanbul’a düz hakim olarak atandı. 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu’nun emekliliğe ayrılmasının ardından bu göreve vekaleten atanan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 130 sanıkla yargılandığı davaya bakan 8. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Güngör Tosunoğlu’nun emekliye ayrılmasıyla vekaleten bu göreve getirilen Cahit Kargılı aynı göreve asaleten atandı. Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonu yöneten ve davanın iddianamesini hazırlayan Özel Yetkili Savcı Birol Çengil’in yanı sıra, Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Haydar, tarihi Büyükşehir davasının Mahkeme Savcısı Sedat Özen, Mahmeke Heyeti hakimlerinden Serdar Ergül ile Halit Uysal’ın görev yerleri değişmedi.
İstanbul’a tayini çıkan 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Bircan’ın emekli olmak için dilekçe verdiği belirtildi.

Haberin Devamı

İzmir’e atananlar

HSYK Tetkik Hakimi İsmail Kurt, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Menderes Yılmaz, Afyonkarahisar Hakimi Mustafa Zorlu, Menderes Hakimi Neslihan Demircioğlu, Yargıtay Tetkik Hakimi Orhan Demir, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Kızıltaş, Konya Hakimi Orhan Balbal, Samsun Hakimi Tamer Bulam, Menderes Hakimi Vijdan Eren, Zonguldak Hakimi Yüksel Ulutaş, Uşak Hakimi Adem Yılmaz, Menemen Hakimi Ali Atay.