Ege Yazılım atağı

Yazılım atağı

06.07.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Geçen yıl yüzde 20 artışla 2.5 milyar dolar olan yazılım ihracatının, sektörün işbirliği ve devlet destekleriyle önümüzdeki dönem 15 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Yazılım atağı

Ege Bölgesi’nde yazılım ve bilişim sanayi ekosistemini geliştirmeye yönelik faaliyetlere liderlik etme misyonuyla yola çıkan Ege İhracatçı Birlikleri; Türkiye’yi dijital dünyada küresel bir oyuncu noktasına taşımayı hedefleyen Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği’nin (YABİSAK) buluşmasına ev sahipliği yaptı. 160 firmanın bir araya geldiği etkinlikte konuşan YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, “İşbirliği fırsatlarının geliştirilmesi, eğitim ve istihdam olanaklarının artırılması, finansmana erişim, uluslararası pazarlara açılım ve altyapının geliştirilmesi gibi birçok başlıkta üyelerimize ve tüm sektöre hizmet veriyor. Sektöre yetişmiş iş gücü kazandırmaya yönelik bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yazılım ekosisteminin gelişmesine yönelik atılacak her adımın, ülkemizin yazılım ürün ve hizmet üretiminde daha bilinir olmasına ve ihracatının artmasına katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İki katına çıkaracağız’

Hizmet İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Fatih Özer ise, “İhracatımızda 10 milyar dolarlık artış var. Geçen sene 58.1 milyar dolarlık hizmet ihracatı gerçekleştirdik. Ülke ekonomisine 25 milyar dolarlık katkı sağladık. Yazılım ve bilişim ihracatı tüm sektörlere temas ediyor” dedi. Hizmet İhracatçıları Birliği Yazılım ve Bilişim Komite Başkan Yardımcısı Akın Sertcan da, “Hizmet sektörleri stratejik bir alan. 2021 yılını yüzde 61 büyümeyle kapattık. Hizmet ihracatını iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Yazılım ihracatımız geçen yıl yüzde 20 artışla 2.5 milyar dolara ulaştı. Önümüzdeki dönemde 15 milyar dolara ulaştırmak hedefindeyiz. 2025 yılında 110 milyar dolarlık hizmet ihracatına ulaşma hedefindeyiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Emre Orhan Öztelli ise, “Hizmet ihracatında destek kalemlerini artırdık. Turquality’i revize ettik. Bilişim sektörüne Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve e-Turquality Bilişimin Yıldızları başlığında apayrı bir destek mekanizması paketi yaptık. 44 destek kaleminden oluşuyor” bilgisi verdi.