Ege ‘Yeme içme sektörü katkınızı bekliyor’

‘Yeme içme sektörü katkınızı bekliyor’

08.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkan Adayı, Adil Müftüoğlu Uğur Lokantası 3. kuşak işletmecisi Alpay Okyay, pandemide tüm sıkıntıların ve önlemlerin kendi sektörleri üzerinden yapılmasını doğru bulmadığını belirtti.

‘Yeme içme sektörü katkınızı bekliyor’

Her yer açıkken sadece lokanta ve restoranların kapalı olmasını, paket servis yaptırılmasını kabul edilemez bulduklarını söyleyen Okyay, “Pandemiye sebep olan sadece lokanta ve restoranlar gibi bir hava yaratıldı. Bir seneden fazladır kapandık, açıldık, paket yaptık. Esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı” dedi.
AVM’ler, otel restoranları, tam kapasite toplu ulaşım araçları, otoyol lokantaları gibi yerler açıkken, binlerce kişiyle kongre yapılıyorken sadece yeme-içme sektörünü kapatarak pandeminin önüne geçilemeyeceğini kaydeden Oktay, “Ham kapanma yapamıyorsak her sektör gibi pandemi hijyen kurallarına uygun şekilde faaliyetlerimize devam etmek istiyoruz” diye konuştu.