Ege ‘Yeni bir milat’

‘Yeni bir milat’

23.03.2022 - 00:25 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer 22 Mart Dünya Su Günü’nde açılan Ulucak İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi için bu vurguyu yaptı.

‘Yeni bir milat’

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 45 milyon liralık bir yatırım olan Kemalpaşa Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi’ni 22 Mart Dünya Su Günü’nde hizmete açtı. Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Tesisimizle İzmir tarihinde bir sayfa kapanıyor, yeni bir milat başlıyor. Bugün şehrimizin en büyük çevre sorunlarından biri olan Nif Çayı’nın kirliliği. kalıcı bir şekilde çözüme kavuşuyor” dedi. Tesis, 25 bin kişiye hizmet edecek, Kemalpaşa’nın yüzde 98,5’inin suyu arıtılacak. Kemalpaşa’nın, önemli bir tarım bölgesi olduğunu, ayrıca çok büyük bir organize sanayi bölgesine sahip olduğunu kaydeden Soyer, şu noktaların altını çizdi:

Haberin Devamı

‘İzmir, arıtmada lider’

“Ulucak Arıtma Tesisimizi 19 ay gibi kısa bir sürede hizmete açıyoruz. Tesisin çatı alanlarında ve yaklaşık 11 dönümlük arazide toplam 970 kW kurulu güce sahip Güneş Enerji Santrali kurulacak. Yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin kWh elektrik üretilecek, Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi’nin elektrik ihtiyacı karşılanacak, yılda 2 milyon lira tasarruf edilecek.”

11 büyükşehir ve 10 il belediyesi olarak geçen yıl suyu korumak amacıyla bir araya geldiklerini anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı, “Temmuzda, büyük bir adım attık. Gediz Havzası’nı gezerek ilgili tüm paydaşlarımızla buluştuk. Aynı çalışmayı Küçük Menderes ve Bakırçay için de yapacağız” diye konuştu. Soyer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) son verilerine göre, İzmir’in atıksu arıtma konusunda Türkiye’nin lider kenti olduğuna da dikkat çekti.