Ege ‘Yeni S plakaya ihtiyacımız yok’

‘Yeni S plakaya ihtiyacımız yok’

12.08.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kentte S plaka ihtiyacı olmadığını belirten İzmir Servisçiler Odası Başkanı Bostancı, “Başkanımız Soyer bu konuyu çözecektir” dedi

‘Yeni S plakaya ihtiyacımız yok’

İZMİR’DE Büyükşehir Belediyesi’nin ‘S plaka’ dağıtımı için ihaleye çıkacağını söyleyen servisçilerin minibüsleriyle yaptığı eylemin ardından İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı bir açıklama yaptı, “Şu anda İzmir’de yeni S plakaya ihtiyaç yok” dedi.
Kovid-19 salgını sürecinde 12 Mart’tan bu yana İzmir’de yalnızca öğrenci taşımacılığı yapan 700’e yakın servis aracının iş yapamadığını ve boşta yattığını belirten Bostancı, “Bu arkadaşlarımız 6 aydır evine ekmek götüremiyor” vurgusunu yaptı.
‘Mağdur olmayalım’
İzmir’de, 1000’in üzerinde okul servis aracı olduğunu ve bu araçların aynı zamanda personel taşımacılığı yaptığını dile getiren Bostancı, “Araçlar, şu anda sadece personel taşıyor. Yeterince para kazanamıyorlar” diye konuştu. S plakaların artırılmasına gerek olmadığını öne süren Bostancı, “Çünkü, 1000’in üzerinde aracımız boşta. İsterlerse, nerede ihtiyaç varsa 1000 arabayı hemen temin ederiz. Bir hukukçu olan Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in bu konuyu çözmesini umuyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, kentte hizmet verecek, S plakalı servis aracı sayısının Ulaşım Ana Planı ve mevcut ihtiyaçlar çerçevesinde belirlendiği belirtildi. İzmir Ticaret Odası, sanayi kuruluşları ve ilçe belediyelerinin bu yöndeki taleplerine de dikkat çekilen açıklamada, “Gerek 2019 nüfus ve ulaşım verileri, gerekse 2030 hedef yılı projeksiyonları dikkate alınarak kent genelinde S plakalı servis aracı ihtiyacı bulunduğu tespit edilmiştir” denildi.