Ege Yeniden doğdular

Yeniden doğdular

18.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Göztepe’de küme düştükten sonra yaşadığı travmayı kırmızı-lacivertli kulüpte atlatan Zafer Özden, dipten zirveye çıktığını söyledi Yeşilova’da keşfedilen Şeytan’ın en çok gol atan oyuncusu Deniz Yılmaz, “Topa vurmayı, sahada nasıl duracağımı burada öğrendim” dedi

Yeniden doğdular

Altınordu on altı yıl aradan sonra 2.Lig’e yükselirken, tarihi başarıda büyük rol oynayan Zafer Özden ve Deniz Yılmaz kırmızı-lacivertli kulüpte adeta yeniden doğdu. 11 gol ve 5 asistle takımının en skorer ismi olan Deniz ile final maçında takımının tek golüne imza atan Zafer, Altınordu’da yakaladıkları güven ortamıyla birlikte kariyerlerinin zirvesine çıktılar. Amatör kümede mücadele eden Yeşilova’da üç yıl önce keşfedilen Deniz (23), uzun süre sakatlıklarla boğuştuktan sonra geçen sezon yaptığı çıkışla sadece İzmir’de değil, Türkiye’de adından söz ettirdi. Göztepe’nin altyapısında yetiştikten sonra iki sezon önce sarı-kırmızılılardan alınan Zafer (23) Teknik Direktör Yüksel Can’ın isteğine göre beş mevkiide birden görev alarak şampiyonlukta çok önemli rol oynadı.

Hep destek, tam destek
Amatörün tozlu sahalarında oynarken, Şeref Erdik’in, “Altınordu’ya gelir misin?” teklifinden sonra kendisini kırmızı-lacivertli takımda bulduğunu belirten Deniz, “Ali Yalçın döneminde dördüncü maçımda gol atmıştım. Fakat çarpraz bağlarımdaki yırtık sebebiyle 6 ay kadar sahalardan uzak kaldım. İkinci plana atılıp unutulmam gerekirken, yönetim ve teknik heyet bana sahip çıktı.
Göreve gelen Teknik Direktörümüz Yüksel Can, Cumhur ve Rasim gibi deneyimli santrforların arasında bana görev verdi. Hocam sakatlık sürecinde, ‘Stres yapma. İyileşme döneminde başka bir şey düşünme’ şeklinde destek verdi.
Amatörden geldiğim için antrenmanlarda temel koordinasyon hareketlerini bile yapmakta zorlanıyordum. Sağolsun arkadaşlarımın desteğiyle uyum sorununu çabuk aştım. Topa vuruş stilinden, vücudumun duruş şekline kadar tüm teknik özellikleri hocam Yüksel Can’dan öğrendim. Ve geçtiğimiz sezon tam performansımla oynayarak 11 golle takımımın en skorer ismi oldum. Altınordu farkı bu olsa gerek. Güven, sabır ve istikrarın sonucunda da başarı geldi” diye konuştu.

Korkarak İzmir’e geldi
Gürsel Aksel Stadı’nın kapısından çocuk yaşta giren ve sarı-kırmızılı kulübün altyapısında B Genç Türkiye dördüncülüğü, Yıldızlar İzmir Şampiyonluğu kazanan Zafer, çalkantılı yılların ardından huzuru Altınordu’da bulduğunu söyledi. İki sezon önce Göztepe’nin amatöre düşmesinin ardından büyük bir travma yaşadığını sözlerine ekleyen genç oyuncu, “O zamanki maddi kriz ve yönetim belirsizliği yüzünden talihsiz bir şekilde düştük. Üzerimizdeki taraftar baskısı yüzünden memleketim Erzurum’a kaçtım. Yakın çevreme, ‘İzmir’de oynamayı düşünmüyorum’ derken Yüksel Can beni arayıp, “Sana ihtiyacımız var” deyince onu kıramadım. Tarihi kulübün amatöre düşmesinden ve taraftarın tehditinden kaynaklanan psikolojik sarsıntı sebebiyle bir şehir bile yaklaşmaktan korktuğum İzmir’e geri geldim. Yüksel hocanın elinde yetiştim sayılır. Ona olan borcumu ödemek için hiç düşünmeden kırmızı-lacivertli formayı sırtıma geçirdim” ifadesini kullandı. 

Her mevkide oynadı
“Altınordu’daki dayanışma futbolcuyu olumlu yönde etkiliyor” diyen 25 yaşındaki futbolcu, “Bize duyulan güven başarıyı getirdi. En dibe düştüğüm dönemde Altınordu’yla şampiyonluk kupasını kaldırdım” şeklinde konuştu.
Yüksel Can’ın taktiksel anlayışının da başarıyı getirdiğini sözlerine ekleyen Zafer şöyle konuştu: “4-5-1 düzeniyle oynasak da Yüksel hoca rakibin maç içerisindeki durumuna ve elindeki kadroya göre strateji değiştirebiliyor. Mesela ben sezon boyunca sağ iç, sağ açık, sol açık, sol iç hatta ön libero bile oynadım. Hiçbir maçı da başladım mevkide bitirmedim. Yönetime olan güven, taktiksel başarı ve takım içindeki uyum bu sezon da bize başarıyı getirecektir.”