Ege Yeraltı otoparkı müjdesi

Yeraltı otoparkı müjdesi

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir ile Ödemiş Belediyesi’nin işbirliğinde Hükümet Meydanı’na 150 araç kapasiteli yeraltı otoparkı kazandırılacak. Bölgede trafik rahatlayacak

Yeraltı otoparkı müjdesi

Ödemiş kent merkezinde ihtiyaç duyulan yeraltı otoparkı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’nin işbirliğiyle inşa edilecek. Hükümet Meydanı’nda yapımı planlanan 150 araç kapasiteli yeraltı otoparkı için İzmir Büyükşehir Belediyesi projesi ihalesine çıkmaya hazırlanıyor. Hükümet Meydanı iki katlı yer altı otoparkı için Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlatılan projeler değerlendirilirken Büyükşehir Belediyesi’nce uygulama projesi hizmet alımı için ihaleye çıkılacak. Proje, yeraltı otoparkının yanı sıra Hükümet Meydanı’nın yeniden düzenlenmesini de içeriyor. Toplam 7 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeraltı otoparkının kent merkezindeki trafiğe soluk aldırması da hedefleniyor.
Meydan da düzenlenecek
Başkan Mehmet Eriş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile gerçekleştirdikleri değerlendirmelerde kent trafiğinin en yoğun olduğu bölgeye soluk aldırmak üzere 150 araçlık iki katlı yeraltı otoparkını gündeme getirdiklerini ifade etti.
Başkan Eriş, “Kentimizde trafiğe soluk aldıracak çözümleri İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştireceğiz. İlk etapta yoğunluğun had safhada olduğu Hükümet Meydanı bölgesine bir yeraltı otoparkı kazandırılacak. 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki alan da yeniden düzenlenmiş olacak. Ödemiş Belediyesi olarak geçmişten bu yana hazırladığımız projeleri ilettik. Büyükşehir Başkanımız Soyer de otopark konusunda hemen çözüm için talimatı verdi. Proje ihalesine çıkılarak ilk adım atılıyor. Ardından Büyükşehir’in çıkacağı yapım ihalesiyle de kentimize iki katlı 150 araç kapasiteli ilk otoparkımızı kazandırmış olacağız. Sefa Sokak’taki otopark alanını da değerlendireceğiz” diye konuştu.