Ege Yerli üretimde üniversite imzası

Yerli üretimde üniversite imzası

12.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi işbirliğine gitti, ev tekstili firmasının yeni sezon koleksiyonuna katkı koydu. Yetkililer çalışmalar için “Ses getirecekler” yorumu yaptı

Yerli üretimde üniversite imzası

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil, Seramik (DTS) Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi tasarımları, firmaların kataloglarında yer almaya devam ediyor. Bölgenin ev tekstili alanında önde gelen firması olan Ağaoğlu Tekstil için yapılan çalışmalar sonuçlandı.

Haberin Devamı

Ürünlerinde yüzde 100 pamuk saten, ranforce, gofre ve flanel tercih eden firma için; dijital ortamda çeşitli çizim ve boyama teknikleri kullanılarak hazırlanan yeni tasarımlar müşterileriyle buluşmaya hazır hale geldi.

Kısa süre içerisinde beğeniye sunulacak ürünler, Ağaoğlu Tekstil yetkililerinden de tam not aldı. Çalışmaları çok beğendiklerini ve daha sonraki yıllardaki koleksiyon çalışmalarında da DTS ile çalışabileceklerini belirten firma yetkilileri, “Üniversitemizden çıkan tasarımlar piyasada ses getirecek nitelikte” diye konuştu.

‘Avrupa yerine biz’

Aylar süren çalışma sonucu, Ağaoğlu Tekstil firmasının ihtiyaçları göz önünde bulundurularak özel tasarım metodolojileri kullanılarak oluşturulan koleksiyon çalışmasının, akademi-sanayi işbirliği açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi’nin misyonu, tasarımda dışa bağımlılığa son vermek. Yaptığımız çalışmalarla da bunu gösteriyoruz. Avrupalı tasarımcılarla çalışıyorlarmış ancak bu yıl kataloglarının yüzde 40’ında üniversitemizin tasarımlarına yer verdiler.

Haberin Devamı

Bölgesel kalkınmanın lokomotifinin üniversite ve sanayi işbirliği olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, alın teri ve bilgi terini birleştirdiklerini ifade etti.