Ege Yüreğinize sağlık!

Yüreğinize sağlık!

05.11.2020 - 00:14 | Son Güncellenme:

Aydın Efeler’de yaşayan 5 yaşındaki Cihat Alkan ile Afganistan uyruklu 11 yaşındaki Fatma Muhibbi, harçlıklarıyla biriktirdikleri parayı İzmir’deki depremzede kardeşlerine bağışladı

Yüreğinize sağlık

Aydın Efeler’de yaşayan 5 yaşındaki Cihat Alkan, kumbarasında biriktirdiği 159 lirayı; Trabzon’da yaşayan 11 yaşındaki Afganistan uyruklu Fatma Muhibbi de biriktirdiği harçlıkları İzmirli depremzedeler için bağışladı. Aydın’daki bir zeytin işletmesinde çalışan İbrahim Alkan’ın 2 çocuğundan biri olan ve anaokuluna giden Cihat Alkan, biriktirdiği parayı, enkaz altından 91 saat sonra kurtarılan minik Ayda Gezgin için bağışlamaya karar verdi. Polis kıyafeti giyen Alkan, parayı Çocuk Şube Müdürü Berrin Çevik’e teslim etti. Alkan, “Biriktirdiğim kumbarayı Ayda bebeğe battaniye alsınlar diye getirdim. Bu parayla köfte, ekmek ya da istediği başka her şeyi alabilirler” dedi.

Büyüklere örnek

Çocuğun içindeki sevgiyi ortaya çıkarmanın çok önemli olduğunu belirten baba İbrahim Alkan da “Para önemli değil. Önemli olan yardımda bulunabilmek” diye konuştu. Çocuk Şube Müdürü Berrin Çevik de, “İleride polis olma hayaliyle yanıp tutuşan kardeşimiz bu yardımı bizim kanalımızla yerine ulaştırmayı tercih ettiği için çok mutluyum. Sergilemiş olduğu bu davranış eminim ki birçok insana örnek olacak ve çok duygulandıracak. Böyle gençler ve çocuklar yetiştiği sürece bizler her zaman vatanımız ve milletimiz için hep beraber ayakta olacağız” şeklinde konuştu.

Trabzon’da yaşayan 11 yaşındaki Afganistan uyruklu Fatma Muhibbi de, biriktirdiği harçlıkları depremzedeler için bağışladı.

Harçlıklarının yer aldığı kumbarayı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teslim etti. Genç, İzmir’deki kardeşlerine kumbarasındaki harçlıklarını hediye etmek için kendilerine gelen Muhibbi’ye anlamlı davranışından dolayı teşekkür etti, “Gönül coğrafyamızdaki sınırları kaldıran minik ellerden yükselen duaların ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.