Ege ‘Zeytin üretiminde bilinçlenmeliyiz’

‘Zeytin üretiminde bilinçlenmeliyiz’

12.01.2018 - 01:46 | Son Güncellenme:

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ayda bir düzenlediği geleneksel Çarşamba Toplantıları’nın Ocak Ayı konuğu, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet oldu.

‘Zeytin üretiminde bilinçlenmeliyiz’

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ayda bir düzenlediği geleneksel Çarşamba Toplantıları’nın Ocak Ayı konuğu, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet oldu. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde, İZSİAD üyeleriyle buluşan Tibet, ‘Mutfakların Tat ve Nefaset Hazinesi Zeytinyağı’ başlıklı sunumunda, zeytinyağında kalite sınıfları, natürel sızma ve riviera zeytinyağları arasındaki farklar ve bu yılın rekolte beklentisi gibi konularda bilgiler verdi.

Haberin Devamı

‘Renk, kaliteyi göstermez’

Tibet, “Ağacın yetişme koşulları, iklim özellikleri, entansif zeytincilik, hasat zamanı ve koşulları, işleme şekilleri ve depolama koşulları, zeytinyağında kaliteyi belirleyen en önemli unsurlardır. Üreticikerimiz bu konuda yeterinci bilinçli değil” dedi. Halk arasındaki, zeytinyağı yanar, saf zeytinyağı donar, yağın iyisi yeşil renklidir gibi söylemlerin, doğru bilinen yanlışlar olduğunu belirten Tibet, “Zeytinyağı yanmaz. Renk kalite göstergesi değildir” diye konuştu.