Ege Zeytinyağcıların tarihi yolculuğu

Zeytinyağcıların tarihi yolculuğu

18.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen “Zeytinyağı Çalıştayı” Urla’da Doç. Dr. Levent Köstem’in büyük emeklerle kurduğu Köstem Organik Zeytinliği Müzesi’nin gezilmesiyle sona erdi.

Zeytinyağcıların tarihi yolculuğu

Konuklar Köstem Ornanik Zeytinliği Müzesi’ni gezdi. Henüz yapım aşamasında olan müze hakkında bilgi veren Doç. Dr. Levent Köstem, zeytinyağının zamana göre değişen tekniklerle güç esas alınarak üretildiğini söyledi. Köstem konuklara müzenin temel mantığının üretimin sağlandığı enerji olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

Pınar Süt büyüme rekoru kırdı

İzmir’in önemli markalarından Pınar Süt, 2011 yılında hem satışlarını, hem üretimini artırırken sektördeki liderliğini korudu. Şirket yetkilileri, “Pınar Süt 2011’de hanelerin yüzde 50.5’ine ulaştı” dedi. Süt sektörünün yıllık yüzde 9 ortalama ile en hızlı büyüyen sektörler arasında olduğunu vurgulayan yetkililer, yüzde 22 büyüyen aromalı süt, yüzde 35 büyüyen hazır büyüme sütleri ve yüzde 50 büyüyen organik süt ile ciro bazında pazara katma değer sağlandığının altını çizdiler.

Üretimde artış
Faaliyet raporuna göre Pınar Süt, 2011 yılında önemli bir kısmı makine ve tesislere olmak üzere toplam 17 milyon 651 bin TL’lik yatırım yaptı. Şirket, geçtiğimiz yıl toplam üretimini yüzde 10 artırarak 288 bin tonluk ürüne, toplam satışını da yüzde 13 artırarak 877 milyon dolara yükseltti. Pınar Süt peynirde de yüzde 39’luk pazar payı ile sektördeki liderlik konumunu sürdürdü.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Panço’dan en şık mağaza

Türkiye’nin en iyi bilinen çocuk giyim markalarından Panço’nun ilk İzmir mağazası hizmete girdi. Didem Böler’in sorumlu olduğu ve en şık dekore edilen mağaza olarak tanımlanan İzmir mağazası yaz ve kış koleksiyonlarını sunacak. İzmir Forum Bornova’nın yanındaki Kids Mall’da yer alan Panço mağazasında Panço ürünlerinin tümüne ulaşılacak. Panço İzmir’de ikinci mağazasını da 1 Nisan’da Gaziemir Optimum Outlet Center’da açacak. Panço’nun İzmir’de açtığı mağazası ile birlikte toplam mağaza sayısı 80’e ulaştı.