Eğitim 2015 KYK Yurt Başvurusu Sonuçları belli oldu mu?

2015 KYK Yurt Başvurusu Sonuçları belli oldu mu?

31.08.2015 - 22:26 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvurularının yapılmasının ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı merakla beklenmektedir. KYK yurt başvuruları yapıldı, peki KYK burs başvuruları ne zaman yapılacak? KYK sorgulamaları hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

2015 KYK Yurt Başvurusu Sonuçları belli oldu mu

Kredi ve Yurtlar Kurumu, geçen yıl KYK yurt sonuçlarını son başvuru tarihi olan 11 Ağustos’tan 20 gün sonrasına denk gelen 31 Ağustos tarihinde açıklamıştı. Kurum bu yıl da aynı süre sonunda yurt sonuçlarını açıklarsa 6 Eylül ve yakınındaki tarihlerde KYK yurt sonuçlarını duyurabilir. Bu sürenin sonunda öğrenciler için yurt kayıtları dönemi başlayacak.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!


Üniversitede okuyacak olan öğrenciler kayıt işlemlerini gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Kayıt işlemini de gerçekleştiren öğrencilerin yapması gereken tek şey artık okulların açılmasını beklemektir. Ama üniversitede okuyacak olan öğrenciler arasında kalacak yer sıkıntısı yaşayacak olan öğrenciler olabilir. Devlet bu öğrenciler için devlet yurtlarını hizmete sokmuştur. Kalacak yeri olmayan öğrenciler okullar açılmadan önce bu yurtlara başvurarak üniversite hayatında bu yurtlarda kalabilirler. Devlet yurtlar ve burslar ile ilgili işlemler için Kredi ve Yurtlar Kurumunu kurmuştur. Öğrenciler yurtlarda kalmak istiyorsa yurt başvurusunu kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Yurt başvurularının son günü 17 ağustos olarak belirlenmiştir. Yani yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Başvuruda bulunan her öğrenci devlet yurtlarında kalma şansı elde edemeyebilir. Devlet yurtları yurdun kapasitesi kadar öğrenci alır. Yani başvuruda bulunan öğrenciler arasından öğrencilerin maddi durumuna göre yurda öğrenci alınır. Yurda giremeyen öğrenciler ise yedek olarak beklerler. Yurtta yer açıldıkça sırayla yedekte bekleyen öğrencilerde yurda alınır.

Haberin Devamı

KYK Burs ve Kredi Başvurusu Ne Zaman?

Üniversitelerin açılmasını bekleyen öğrencilerden bazıları ise maddi sıkıntı yaşayabilir. Devlet maddi sıkıntı çeken öğrenciler içinde burs ve kredi desteği vermektedir. Öğrenciler burs ve kredi başvurusunda bulunarak devletin verdiği kredi ve burslardan yararlanabilir. Devlet burs ve kredi işlemleri içinde kredi ve yurtlar kurumunu görevlendirmiştir. Öğrenciler bütün kredi ve burs işlemlerini kredi ve yurtlar kurumundan halledebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının 1 ekimden itibaren başlayacağını duyurmuştur.

Yani başvuruda bulunacak olan öğrenciler 1 ekimden itibaren kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden başvurularını gerçekleştirebilir. Devletin öğrencileri sunduğu 2 tip burs vardır. Öğrencinin durumuna göre ya geri ödemeli yada geri ödemesiz burs vardır. Öğrenci burs başvurusu yaptıktan sonra ve başvurular açıklandıktan sonra öğrenciye ya geri ödemeli yani kredi yada geri ödemesiz yani burs bağlanmaktadır. Öğrenciler bu yatan kredi ve burslar sayesinde geçinme sorununu halledebilir.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz