Eğitim 2016 AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

2016 AÖL sınav sonuçları açıklandı mı?

26.01.2016 - 14:14 | Son Güncellenme:

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Takvime göre 25 Ocak'ta açıklanması beklenen AÖL sınav sonuçları işlemler tamamlandıktan sonra açıklanacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 AÖL sınav sonuçları açıklandı mı

AÖL SONUÇLARI İÇİN SON AÇIKLAMA
25 Ocak 2016 tarihinde açıklanacağını duyurduğumuz I. dönem sınav sonuçları, işlemlerin tamamlanması halinde hafta içinde açıklanacaktır. Sınav sonuçları açıklandığında Kayıt Yenileme İşlemleride aynı gün içerisinde başlayacaktır.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ II. DÖNEM YENİ KAYIT İŞLEMLERİ BAŞLAMIŞTIR
Son başvuru tarihi 5 Şubat 2016 olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.2016 yılı için yeni kayıt ücreti 40TL (30+10) olarak belirlenmiştir.
KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİNDE YENİ DÜZENLEME
Kayıt yenileme işlemleri 2015-2016 eğitim öğretim yılı II. Dönemden itibaren otomatik olarak yapılacaktır. Öğrencilik durumu 2015/1 aktif veya donuk öğrencilerimiz kayıt yenileme ücretini (30TL) anlaşmalı bankalardan (Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası) herhangi birine yatırması yeterli olacaktır.
2-3 Ocak 2016 tarihinde yapılması gereken ancak değişik nedenlerden dolayı, muş, Bitlis, Hakkari ve Van illerinin tamamında, Şırnak ili Cizre ve Silopi İlçelerinde, Siirt ili Pervari ilçesinde ve Zonguldak İl merkezi ile Kilimli ilçesinde gerçekleştirilemeyen Açık Öğretim Lisesi sınavları 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde 3 oturumda yapıldı.
Cizre ve Silopi ilçelerinde yapılması gereken sınavlar ise Mardin ilinde yapıldı.
Milli Wğitim Bakanlığı tarafından belirlenden sınav takvimine göre 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı I. dönem sınav sonuçları 25 Ocak 2016'da internette yayınlanacağı duyurulmuştu.
İkinci dönem kayıt işlemleri ise 18 Ocak - 5 Şubat tarihleri arasında olacak.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

AÖL SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Normal liseyi bazı sebeplerden dolayı bitiremeyen veya bırakan öğrenciler açık öğretim liselerinde okuma imkanı sağlamaktadır. Açık öğretim okuyarak liseyi bitirmek isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı her yıl 2 dönem olmak üzere bu sınavı gerçekleştirmektedir. Her il de aynı zamanda başlayan bu sınav sabah saat 9:30’da başlamıştır. Saat 12:00da da sona ermiştir. Sınava girmeden önce öğrenciler sınav giriş belgelerini elde etmek zorundadır.

Sınav giriş belgeniz olmadan sınava giremezsiniz. Sınav giriş belgenizde yer alan sınav yerine göre AÖL sınavına girebilirsiniz. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra birçok işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilirisiniz. Sınav giriş belgenizi de internet üzerinden ulaşabilirsiniz. AÖL okuyan öğrenciler dönem başlamadan önce ders seçimi yapmak zorundadır. Seçtikleri derslerden öğrenciler sınava girmektedir.

Haberin Devamı

Eğer kayıt yenileme işlemini yapıp ders seçmediyseniz sistem otomatik olarak sizin yerinize ders seçimini gerçekleştirir ve bu derslerden sınava girersiniz. Sınava giremeyen öğrencilerin eğer geçerli bir mazereti varsa mazeret sınavına girebilirler. Askerlik, cezaevi, sağlık, doğal afet gibi nedenlerden dolayı sınava giremeyen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak mazeret sınavına giriş yapabilir.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra da internet üzerinden sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sizlere verilen aday numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının hizmete sunmuş olduğu bu sisteme öğrenci numaranız ve şifrenizi girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmeniz gereklidir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra bu sisteme giriş yaparak sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. Ayrıca birçok AÖL ile ilgili işlemi bu sisteme giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Sınav giriş belgenizi de bu sisteme giriş yaparak alabilirsiniz.