Eğitim 27-28 Nisan TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı!

27-28 Nisan TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı!

14.05.2016 - 08:43 | Son Güncellenme:

TEOG sınav soruları ve cevapları sınavdan kısa bir süre sonra açıklandı. TEOG sınav soruları ve cevapları sayesinde bir çok öğrenci sınav puanını yaklaşık olarak hesaplayabiliyor. TEOG sınav soruları ve cevapları ile siz de puanınızı hesaplayabilmek için yazımızı inceleyiniz!

27-28 Nisan TEOG sınav soruları ve cevapları açıklandı

Lise eğitimi almak isteyen her öğrenci ortaokul eğitimini tamamlamalıdır. Ortaokul eğitimini tamamlayan öğrenciler ortaokulun son senesinde yapılan TEOG sınavına girerek lise de okumaya hak kazanabilirler. İyi bir lisede okumak isteyen her öğrenci iyi bir şekilde çalışması gereklidir. TEOG sınavından iyi bir sonuç alan öğrenciler tercihlerini gerçekleştirdikten sonra lisede eğitimlerine başlayabilirler. TEOG sınavı her dönemi gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerin son senelerinde gerçekleştirilen bu sınav ilk dönem ve ikinci dönem olmak üzere 2 kez gerçekleştirilmektedir. Bu yapılan iki sınavında ortalamaları alınarak ve öğrencilerin dönem içinde gördüğü derslerinde sınav sonuçları baz alınarak bir puan oluşturulur. Bu puana göre de öğrenciler tercihlerini gerçekleştirerek lise okumaya hak kazanırlar. Bu dönem TEOG sınavları 27 ve 28 nisan tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilmiştir.

Haberin Devamı

TEOG SINAV SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ!
TEOG PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Öğrenciler artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemektedir. TEOG yani temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavına giren öğrencilerin puanları tüm derslerden aldıkları puanların aritmetik ortalaması, o derse ait haftalık ders saati sayısıyla çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu hesaplanan puanların toplamının o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Bu puanlamalar öğrencilerin 8. sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında kullanılacaktır. Öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8. sınıf ağırlandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Bu şekilde hesaplama işlemleri gerçekleştirilmiştir. Puanlamalar 500 tam puan üzerinden hesaplanacaktır. Sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrenciler sonuçlar açıklanmadan önce sınavda sorulmuş olan soru ve cevaplara bakabilirler. Sınavda sorulan soru ve cevaplara bakarak sınavlarda yaklaşık olarak kaç doğru ve kaç yanlış yaptığınızı hesaplayabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG sınavında sorulan soru ve cevaplarının 28 nisan perşembe günü saat 14:00 dan itibaren yayınlanmıştır. Sınav soru ve cevaplarının öğretmenlerin videolu bir şekilde anlatması ile yayınlanmıştır. TEOG sınavının soru ve cevapları internet üzerinden EBA sisteminden yayınlanmıştır. Sınav soru ve cevapları yayınlandıktan sonra öğrenciler EBA sistemine giriş yaparak sınavda sorulmuş olan soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Sınav soru ve cevapları öğretmenler tarafından videolu bir şekilde çözüldüğü için öğrenciler soruların çözülme şeklini öğrenebilir. Sınav kitapçıklarına ölçme değerlendirme ve sınav hizmetleri genel müdürlüğünün odsgm internet sitesinden ulaşabilirsiniz.