Eğitim Adaylar, üniversite üniversite geziyor

Adaylar, üniversite üniversite geziyor

12.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üniversite tercih dönemi devam ediyor. Adayların bir kısmı tercih etmeyi düşündükleri üniversiteleri internet sitelerinden araştırmakla yetinirken bir kısmı da kampüsleri gezmeyi tercih ediyor.

Adaylar, üniversite üniversite geziyor

OZAN ÖMER KADÜKER Milliyet - Adaylar, kampüs olanaklarının yanı sıra bölümler hakkında bilgi alıyor, öğrenciler ve hocalarla tanışıp onlara merak ettikleri soruları yöneltiyorlar. Üniversiteler ise gelen adayları kendilerine çekmek için adeta yarışıyor. Kimi öğrencilere özel etkinlikler düzenleyip bardak, kalem gibi küçük hediyeler veriyor kimi ise golf arabalarıyla kampüsü gezdiriyor. İstanbul’daki vakıf ve devlet üniversitelerini ziyaret edip adaylar ve velilerle konuştuk:

Haberin Devamı

‘Yerinde görmek etkili’

Doğa Akdöker: Mersin’de okuyorum. Yerinde görmek için İstanbul’a üniversiteleri gezmeye geldim. Hedefim psikoloji. Üniversiteleri gezerken eğitim kadrosu, sundukları imkânlara dikkat ediyorum.

Açelya Toprak: İç mekân tasarım bölümünü tercih edeceğim. Üniversiteleri reklamlarda görüyordum ama yerinde görmek çok daha etkili. Gelip gördüm, kararımı verdim. Araştırma yaparken eğitim ön planda ama kampüs ortamına da çok dikkat ediyorum.

Emir Fatih Uçurdum: Diş hekimliği düşünüyorum. Üniversiteleri gezerek genel bir görüş alıyorum, kıyaslıyorum, laboratuvarlarını inceliyorum. Hastanesi var mı yok mu ona bakıyorum. Ayrıca öğrencilere soruyorum. Çünkü öğrenci öğrencinin dilinden anlar.

Haberin Devamı

‘Fikrim değişti’

Mert Türetgen: Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birine gitmeyi hedefliyorum. Yerinde gelip görmek çok güzel. Ortamı, hocaları görüp aklımızdaki soruları soruyoruz.

Yusuf Emre Deniz: YKS’de 8 bininci oldum. Hedefim endüstri mühendisliği. İTÜ’yü normalde düşünmüyordum ama buraya gelince fikrim değişti.

Elif Ceren Karataş: Hedefim yüksek puanlı bölümlerdi ama bu yıl olmayacak. O yüzden mezuna kalıp daha iyi üniversiteleri tercih etmeyi düşünüyorum. Şimdi de üniversiteleri gezip, buradaki ruhu hissetmek istiyorum. Sevmediğim bir bölüme gitmektense bekleyip, hedefime ulaşmak daha iyi.

Mustafa Yenil (Veli): Kızımızla üniversiteleri geziyoruz. Karar veremiyordu; hocamız, onu ikna etti. Kampüse, akademik kadroya, ilgi ve alakaya, iş imkânlarına dikkat ediyoruz. Kafamızda soru işaretleri kalıyordu, internette okuduğumuz şeyler bizi tedirgin etti ama burada hocalardan öğrendiklerimizle içimiz rahat bir şekilde tercihimizi yapacağız.