Eğitim Afet Bölgesi Ne Demek? Depremde Afet Bölgesi İlan Edilen Yerlerde Ne Olur?

Afet Bölgesi Ne Demek? Depremde Afet Bölgesi İlan Edilen Yerlerde Ne Olur?

28.03.2021 - 19:38 | Son Güncellenme:

Doğal afetler karşısında oluşabilecek sorunları ve problemleri en aza indirmek amacıyla doğal afetten en çok etkilenilen bölgede oluşturulan yardım faaliyetleri için afet bölgesi ilan edilmektedir. Afet bölgesi ilan edilen bölge için yönetimsel olarak bazı ayrıcalıklar uygulanabilmektedir. Afet bölgesi ne demek ve depremde afet bölgesi ilan edilen yerlerde ne tür faaliyetler yapılır hakkındaki bilgileri sizler için derledik.

Afet Bölgesi Ne Demek Depremde Afet Bölgesi İlan Edilen Yerlerde Ne Olur

Deprem, sel gibi doğal afetlerde uygulanan afet bölgesi kavramı özellikle oluşan krizde hata veya oluşabilecek diğer hasarları yok etmek amacıyla alınan tedbir ve kurtarma faaliyetleri bu alanda oluşturulmaktadır.

Afet Bölgesi Ne Demektir?

Afet bölgesi oluşan doğal afet nedeniyle ülkenin herhangi bir yerinde oluşan hasar veya zararı tespit etmek, oluşan zararda can kayıplarını engellemek için hızlı bir şekilde yardım göndermek ve oluşabilecek yeni afetlere karşı önlem almak için devlet tarafından ilan edilen bölgeye afet bölgesi denilmektedir.

Depremde Afet Bölgesi İlan Edilen Yerlerde Ne Olur?

Deprem gibi doğal afetlerde yapılarda ortaya çıkan yıkım ve hasar neticesinde can kaybının engellenmesini ve afetzedelere en hızlı şekilde yardım edilmesini sağlamak için afet bölgesi ilan edilmektedir.

Depremde ilan edilen afet bölgesinde özellikle öncelik yıkım oluşan binalarda can kaybının engellenmesi için yardım hazırlıkları tamamlanmaktadır. Yardım için gerekli teçhizat ve aletler hazırlanmaktadır. Deprem bölgesinde oluşabilecek artçı depremler için halka çadırlar hazırlanmaktadır. Arama kurtarma ekibinin işlerini en hızlı şekilde yapabilmeleri için ulaşım imkanları arttırılarak trafik engellenmektedir.

Depremde arama kurtarma ekipleri ile kurtarılacak kişilerin sağlığı için önlemler ve acil yardım ekipleri hazır hale getirilmektedir. Depremde afet bölgesi ilan edilen yerde durum ve şartlara göre maddi yardımlar hazırlanmakta ve bölge halkının tekrar kalkınması için vergi indirimi gibi olanaklar sağlanabilmektedir. Deprem bölgesinde afet bölgesi ilan etmek başka ayrıcalıkları da mümkün kılmaktadır.