Eğitim ALES 2014 son bahar başvuruları sona erdi

ALES 2014 son bahar başvuruları sona erdi

01.10.2014 - 13:55 | Son Güncellenme:

ALES başvuru tarihleri, 22 Eylül-1 Ekim olarak açıklandı. Akademik lisans eğitim sınavı için geri sayım başladı. Sınavlar 23 kasım tarhinde yapılacaktır.

ALES 2014 son bahar başvuruları sona erdi

ALES 2014 Son Bahar Başvuruları başladı. Bu yıl ki ALES Başvuru ücreti belli oldu. ALES başvuru formu ÖSYM sitesinden indirilebiliyor. Akademik lisans eğitim sınavı için geri sayım başlamış durumdadır. Ales başvuru başlamışken sınav 23 kasım tarhinde yapılacaktır. Sayılı günler kalmış durumdayken ales başvuru ücreti hakkında detayları aktaracağız. Ales başvuru ücreti ziraat bankasına şube ve ya bankamatiklerden yatırılabilriken ales başvuru ücreti yatırmak için üç farklı yol izleyebilirsiniz. Bbunlar internet yoluyla, posta yoluyla, başvuru merkezleri aracılığıyla olmaktadır.

ALES başvuru ücreti 50 TL olarak belirlendi. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, ALES Sonbahar Dönemi Sınavı, 23 Kasım'da yapılacak. ALES başvuru tarihleri, 22 Eylül-1 Ekim olarak açıklandı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek için ALES'e girmek gerekiyor.

Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES'e girmiş olma koşulu aranmayacak. Ancak, güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilecek.