Eğitim Başkenti Luanda Olan Ülke Hangisidir?

Başkenti Luanda Olan Ülke Hangisidir?

08.05.2021 - 03:19 | Son Güncellenme:

Her ülkenin mutlaka bir başkenti bulunur. Başkentler o ülke için ayrı bir önem taşır. Çünkü tüm siyasi meclisler ve ülke yönetim kadrosu başkentlerde toplanır. Başkentler ayrıca o ülke ile bütünleşerek tüm dünya tarafından bilinir. Peki başkenti Luanda olan ülke hangisidir? Luanda hangi ülkeye ait bir şehirdir? İşte, merak edilen tüm detaylar

Başkenti Luanda Olan Ülke Hangisidir


Luanda, önemli bir yere sahip olan şehirlerden biridir. Çünkü işlek limanı ile önemli ticaret merkezlerinden biri olup aynı zamanda bir ülkenin de başkenti unvanını almıştır. Ülke Atlas Okyanusu kıyısına kurulmuş olup uzun yıllardır varlığını sürdürmektedir.

Başkenti Luanda Olan Ülke Hangisidir?

Başkentler, ülkeler için en önemli olan şehirlerden biridir. Çünkü başkentler aslında ülkenin yönetimidir. Luanda ise Angola'nın başkentidir. Aynı zamanda Angola'nın en büyük şehri olma özelliğini de taşır. Hem ticari faaliyet açısından oldukça aktif olan Luanda aynı zamanda ülkenin önemli turizm ve gelişme faaliyetlerine sahip kentidir. Tüm bunların yanı sıra şehrin başkent olması da yönetim açısından onu ülkenin en önemli kenti kılmaktadır.