Eğitim Cumhuriyetin Kaçıncı Yılındayız? 2024'de Kaçıncı Yılına Giriyoruz?

Cumhuriyetin Kaçıncı Yılındayız? 2024'de Kaçıncı Yılına Giriyoruz?

02.01.2024 - 09:34 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet en önemli yönetim biçimidir. Cumhuriyet insanlara eşit haklar ve özgürlük kazandırmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti kurulalı oldukça uzun zaman geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ne zaman kuruldu? Cumhuriyet hangi gün kuruldu? Türkiye Cumhuriyeti 2024 yılında kaç yaşını kutlayacak? Türkiye Cumhuriyeti’nin ne zaman kurulduğunu ve bu yıl kaç yaşına gireceğini sizler için derledik.

Cumhuriyetin Kaçıncı Yılındayız 2024de Kaçıncı Yılına Giriyoruz

 Türkiye Cumhuriyeti bu yıl 101. yılını kutlayacaktır. 

Haberin Devamı

 Cumhuriyet Nedir? 

 Cumhuriyet bir halkın iradesini kendi elinde tutması anlamına gelmektedir. Cumhuriyet ile yönetilen ülkelerde halk kendi özgür iradesi ile ülkeyi yönetecek insanları seçmektedir. Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri beş yılda bir yapılmaktadır ve bir başkan en fazla iki dönem başkanlık yapabilmektedir. 

 Cumhuriyet Ne Zaman İlan Edildi? 

 Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk’ün ana yasa değişikliği teklifinin meclis de kabul edilmesiyle ilan edilmiştir. Türkiye Devleti 29 Ekim 1923’de yönetim şeklini cumhuriyet olarak değiştirmiştir. 

 Cumhuriyet Bu Yıl Kaçıncı Yılını Kutlayacak? 

 Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 yılında kurulmuştur ve 2023 yılında 100 yılı gerisinde bırakmıştır. Cumhuriyet 29 Ekim 2024 yılında 101. yaşını kutlayacaktır.