Eğitim Dekan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Dekan Kime Denir?

Dekan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir? Dekan Kime Denir?

14.06.2021 - 15:15 | Son Güncellenme:

Dekan kelimesi, Türk Dil Kurumu içinde yerini alan ve günümüzde oldukça fazla bir düzeyde kullanılmakta olan bir kelime çeşididir. Dekan kelimesini her alanda duymak mümkündür. Dekan sözcüğünün ne demek olduğunu ve dekanın kime denildiğini detayları ile derledik.

Dekan Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir Dekan Kime Denir

 Dekan kelimesi üniversite ile bağlantılı olan bir kelimedir. Bu sebepten dolayı özellikle üniversite ortamları içerisinde bu kelime sık sık duyulur.

Haberin Devamı

 Dekan Kelimesinin Türk dil kurumu Sözlüğündeki Anlamı Nedir?

 Dekan kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğünün içerisinde mevcut halde bulunan bir kelimedir. Bu kelimenin kökeni Almancadır. Bu sebepten dolayı da Türkçe diline de Almancadan geçmiş olan bir sözcük türüdür. Dekan kelimesi her yerde duyulabilen ve sık kullanılan bir kelimedir. Dekan sözcüğünün Türk Dil Kurumu içindeki anlamı şu şekilde ifade edilmiştir.

Üniversiteler içerisinde yer alan bir fakültenin yönetiminden sorumlu bulana profesör

Şeklinde ifade etmek mümkündür.

 Dekan Kime Denir?

 Dekan kelimesi özellikle üniversiteler için kullanılır. Üniversitelerde herhangi bir fakültenin yönetiminden sorumlu halde olan profesöre dekan adı verilir. Fakülte içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin düzenli bir şekilde yürütülebilmesi için belli başlı yükümlülüğü bulunan yönetici ya da fakülte başkanına denir.

Yazarlar