Eğitim ‘Devlet-vakıf üniversitesi ayrımı yapmıyoruz’

‘Devlet-vakıf üniversitesi ayrımı yapmıyoruz’

01.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Yükseköğretim Meclisi Toplantısı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Yükseköğretim Meclisi Başkanı Bekir Okan ve vakıf üniversitelerinin temsilcilerinin katılımıyla dün yapıldı. Toplantıda konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu kurumu statüsündeki vakıf üniversitelerinin, ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyleyerek Türkiye’nin yükseköğretim açısından, birçok Avrupa ülkesinden çok daha iyi durumda olduğuna dikkat çekti.

‘Devlet-vakıf üniversitesi ayrımı yapmıyoruz’

Prof. Dr. Erol Özvar ise üniversitelerin ekonomik ve sosyal gelişmelere nasıl katkıda bulunacağını aktardı. Özvar, üniversitelerin iktisadi büyüme ve kalkınmada üzerine düşen misyonlarının ülkenin beşeri sermayesi ve genç nüfusun istihdam edilme kapasitesinin nitelikli hale getirilmesiyle küresel ekonomik rekabette üstünlük sağlayacak yolları, usulleri ve kapasiteleri göstermesi olduğunu söyledi. Üniversitelerin bu fonksiyonları icra edebilmesi için bilimsel bilginin artırılması, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini genişletmesini dile getiren Özvar, bu konuda devlet ve vakıf üniversiteleri bakımından bir ayrım gözetmediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bir ülkenin en ilerici, değiştirici ve eksiklikleri dönüştürücü gücünün üniversiteler olduğuna dikkat çeken Bekir Okan da bunun için salgın döneminde oluşan eksiklerin kapatılması gerektiğini vurguladı.